Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
2. tammikuuta 2012
Paahdetut potut (Roasted potatoes)
Joulun alla katselin Jamie Oliverin jouluisia ohjemia ja mieleen jäi paahdetut perunat. Tässä, miten tein ne itse, Jamien reseptit löytyvät netistä.
Paina kuorittuja perunoita uunivuoan pohjalle tai halkaise perunat, jotta saat paljon paistopintaa. Vuoan pohjaan osuvat pinnaat paahtuvat suolaisiksi, tummiksi ja rapeiksi - aivan herkullista!
Paahdetut potut
1 kg jauhoisia perunoita
50 g voita
2 rkl öljyä
n. ½ tl suolaa
myllystä pippuria
valkosipulia (valkosipulijauhetta)
½ - 1 dl tuoretta persiljaa silputtuna
1. Keitä perunat puolikypsiksi (koosta riippuen 8 - 15 minuuttia). Kuori kuumina.
2. Sulata uunivuoassa voi, lisää öljyä ja mausteet. Nosta pannulle perunat. Voit painella tai halkoa ne, jotta saat enemmän paistopintaa.
3. Paista perunoita uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Tunnisteet
kasvislisäke,
uuniruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti