Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
20. elokuuta 2018
Taatelilla makeutetut kaurakeksit (glut.)
Lainasin kirjastosta Ulrika Hofferin Parempia herkkuja ja tein kirjasta maistuvia kaurakakkuja ihan pienin variaatioin.
Reseptissä on tattarijauhoja, jotka voimakkaanmakuisina jakavat mielipiteitä. Keksit voi tehdä pelkistä kaurajauhoista. Nämä teehetken täydelliset kaverit on makeutettu taateleilla ja ripauksella intiaanisokeria.
Taikina on murenevaa, joten taikinapallot kannattaa muotoilla käsin tiiviiksi, ja painella leivinpaperilla varovasti keksin muotoon.
Kaurakeksit (24 - 28 kpl)
2 dl tattarijauhoja
2 dl glut. kaurajauhoja
1 dl glut. kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3 dl (24 kpl) pehmeitä taateleita
1 dl kookosöljyä sulana
2 rkl intiaanisokeria
ripaus suolaa
3 - 4 rkl kylmää vettä
1 dl rouhittuja pähkinöitä
50 g tummaa (72%) suklaata (vegaanista)
(rusinoita )
1. Yhdistä jauhot, hiutaleet ja taatelit monitoimikoneessa tai blenderissä (tehokkaat mallit).
2. Kun taatelit ovat hienontuneet, kaada seos kulhoon.
3. Lisää sula oliiviöljy ja intiaanisokeri sekä ripaus suolaa.Sekoita murumaiseksi.
4. Lisää sitten vesi. Taikinan on tarkoitus olla murenevaa mutta kuitenkin sellaista, että siitä saa puristamalla muotoiltua palloja.
5. Lisää pähkinät ja suklaa ja sekoita.
6. Puristele taikinasta n. 24 palloa ja litistä ne keksin muotoon leivinpaperille.
7. Paista 175 asteessa uunin keskiosassa 15-18 minuuttia, kunnes keksit hieman ruskistuvat. Anna jäähtyä. Säilytä lasipurkissa.
Tunnisteet
gluteeniton,
keksit,
vegaaninen
Tofua ja vihreitä papuja makhani-kastikkeessa
Tilasin vähän aikaa sitten itselleni Vegan Richan Everyday Kitchen-kirjan. Siinä on ihania reseptejä. Pidän mausteisista kastikkeista, joten tein oman versioni kirjan makhani-kastikkeesta (tikka-kastikkeen pohja) ja lisäsin siihen paistettua tofua ja vihreitä papuja. Ihan superhyvää. Tätä aion tarjota seuraaville ruokavieraille.
Tofua ja vihreitä papuja makhani-kastikkeessa
2 rkl öljyä
6 - 8 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 tl sinapinsiemeniä
½ tl korianteria jauhettuna
1 laakerinlehti
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa jauheena
1/4 tl cayenne-pippuria (tarkkana!)
1 tl garam masala-mausteseosta
400 g tomaattimurskaa
3/4 dl (20) cashewpähkinää
1 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa
1 paketti maustamatonta tofua
1 rkl öljyä
100 g vihreitä papuja (pakaste)
1. Kuullota pilkottuja sipuleita rauhassa öljyssä, kunnes ne alkavat saada kevyttä kullanväriä.
2. Lisää kaikki mausteet ja jatka kuullottamista hetki.
3. Lisää sitten tomaattimurska, kookosmaito ja cashewpähkinät ja suola. Keittele 10 minuuttia.
4. Soseuta tasaiseksi sauvassekoittimella.
5. Kuutioi tofu. Paista sitä pannulla öljyssä, kunnes se ruskistuu.
6. Lisää tofu ja vihreät pavut kastikkeen joukkoon. Anna papujen sulaa. Tarkista papujen keitto-ohje ja tarvittaessa keitä papuja kastikkeessa. Älä ylikypsennä.
7. Tarjoa kastike esimerkiksi kypsennettyjen ohrahelmien kera.
Tunnisteet
intialainen,
kasvisruoka,
pavut/ palkokasvit,
tofu,
tomaattikastike,
vegaaninen
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)