13. tammikuuta 2012

Lemon curd eli sitruunatahna

Kannattaa kokeilla sitruunatahnan tekoa itse. Tämä ohje on simppeli ja tulee kyllä kaupan tanhaa edullisemmaksi. Makua en voi verrata, kun kaupan tahnaa en ole koskaan ostanut.

Sitruunatahna säilyy jääkaapissa 1 - 2 viikkoa tiivissä purkissa. Voi käyttää täytekakun täytteenä, juustokakun maustajana, jälkiruoissa jne. Sitruunatahnaa tarvitaan tähän nopeaan sitruunajuustokakkujälkkäriin.


Lemon curd eli sitruunatahna

2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
2 dl sokeria
2 kananmunaa
reilu 2 tl maissitärkkelysjauhoa
50 g voita

Pese sitruunat huolellisesti. Raasta sitruunoiden kuori kattilaan. Halkaise sitruunat ja purista niistä mehu. Lisää kattilaan mehu, sokeri, kananmunat ja maissitärkkelysjauho. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes tahna sakeutuu ja kiehahtaa. Siirrä pois levyltä ja lisää voi. Sekoita, kunnes voi on sulanut kokonaan tahnan joukkoon.






                 

2 kommenttia:

  1. Olen ostanut kaupasta joskus, ei uskoisi samaksi asiaksi, niin paljon parempaa on itse tehty.. Asia on testattu muutamaan kertaan.

    VastaaPoista