Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
12. lokakuuta 2011
Uunijuurekset ja fetakastike
Uunissa juureksista tulee aivan ihania. Meidän perheen suosikkeja olivat erityisesti lanttu ja punajuuri. Nämä juurekset kyllä rakastavat siirapin ja suolan yhdistelmää.
Fetakastike kruunaa uunijuurekset, seuraksi käy niin kala, lihapullat kuin kaalikääryleetkin.
Uunijuurekset ja fetakastike (4 ann.)
2 isoa perunaa
3 punajuurta
3 porkkanaa
2 sipulia
½ lanttu
3 rkl oliiviöljyä
½ - 1 tl suolaa
½ tl timjamia
1/4 tl rosmariinia
vajaa ½ tl valkosipluijauhetta
2 rkl juoksevaa hunajaa
1. Kuori ja pilko juurekset vajaan sentin vahvuisiksi suikaleiksi. Punajuuret kannattaa pitää erillään, etteivät ne värjää muita kasviksia.
2. Sekoita kastikkeen ainekset. Jos hunaja sekoittuu huonosti mausteisiin ja öljyyn, seosta voi hieman lämmittää mikrossa.
3. Kaada juuressuikaleet laakeaan suureen uunivuokaan ja valele päälle kastike.
4. Paista 225 asteessa 40-45 minuuttia (tarkista kypsyys). Kääntele juureksia paiston puolivälissä.
5. Tarjoa fetakastikkeen kera. Lisänä voi tarjota esimerkiksi kalaa tai vaikka mureketta.
Fetakastike
100 g hyvää fetajuustoa
2 dl kermaviiliä (12 %)
oliiviöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
2 rkl tuoretta persiljaa
½ tl valkosipulijauhetta
1. Murusta feta tahnaksi ja sekoita se kermaviilin joukkoon.
2. Mausta.
3. Anna tekeytyä viileässä tunnin verran.
Tunnisteet
juusto,
kasvislisäke,
kasvisruoka,
uuniruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti