Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
22. lokakuuta 2011
Suklaakääretorttu
Tällaista suklaakääretorttua Sacherin tapaan! Tämä on taas yksi niistä innovaatioista, joita syntyy kaapissa olevista aineksista. Pidän nimittäin aina kaapissa tummaa suklaata ja yleensä jääkapista löytyy vispikermaa, ja leivontaa varten myös rahkaa ja kermaviiliä.
Kääretorttu on mukavan suklaista. Aprikoosihilloa laitoin noin 200 g ja mielestäni sitä olisi saanut olla enemmän. Kannataa kuitenkin tarkistaa hillon makeus, ettei tule liian makeaa.
Suklaakääretorttu
Suklaakääretorttupohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl ohrakasta
½ dl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
200-300 g aprikoosihilloa
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
1. Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi, lisää joukkoon yhteen sekoitetut kuivat aineet.
2. Levitä taikina taikinakaapimen avulla leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 5 - 8 minuuttia. Kumoa kuuma kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille ja irrota varovasti paistopaperista.
3. Sulata tumma suklaa ja anna sen hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen suklaa.
4. Levitä jäähtyneelle kääretorttulevylle aprikoosihillo ja kerma-suklaaseos ja kääri rullalle. Koristele. Kääretorttu on helpompi leikata, jos se saa tekeytä valmiina jääkaapissa jonkin aikaa.
Tunnisteet
leivonnainen,
suklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti