Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
17. syyskuuta 2011
Sitruunapestoperunat
Tein broilerille lisäkkeeksi tällaisia pottuja ja näitä teen kyllä toistekin. Nämä perunat sopisivat myös oivallisesti kalan seuraksi, vaikkapa kermaisen lohen...
Sitruunapestoperunat (4:lle)
700 - 800 g perunoita kuorittuna
2rkl oliiviöljyä
2 rkl parmesania
1½ rkl pinjansiemeniä
3/4 tl suolaa
ripaus sokeria
½ sitruunan mehu
½ sitruunan hedelmäliha fileoituna
2 valkosipulin kynttä
1 - 2 rkl tuoreita yrttejä (persiljaa, basilikaa)
1. Pilko perunat tasakokoisiksi kuutioiksi.
2. Keitä pelkässä vedessä 5 - 7 minuuttia koosta riippuen. Perunoita ei keitetä kypsäksi asti.
3. Sekoita kaikki peston ainekset tehosekoittimessa tai murskaa tahnaksi sauvasekoittimella.
4. Sekoita sitruunapesto keitettyihin ja valutettuihin perunakuutioihin.
5. Paista laakeassa vuoassa 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes perunat saavat hieman väriä. Enne paistoa pinnalle voi ripotella vielä hieman parmesania.
Tunnisteet
kasvislisäke
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti