Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
12. syyskuuta 2011
Luumupuuro
Pienet asiat tekevät iloiseksi!
Kun keskiviikkona pyöräilimme Ellin kanssa kotiin, kuului tien varreltä "Haluut sie luumuja?". Minä jarrutin ja huusin, että toki. Lähialueen pappa se siellä ämpäri kädessä viittoili meitä lähemmäs ja niin kaadettiin muutama litra luumuja kangaskassiini. Muistui heti mieleen luumupuuro, jonka ohjetta olen säilönyt kansion välissä. Kyse on siis vispiuuron muunnoksesta ja ohje on alun perin Yhteishyvästä. Puuro on mukavan raikas ja osan luumuja voi korvata omenanlohkoilla. Omenanlohkot laitetaan kiehumaan luumujen kanssa ja muutoin valmistetaan kuten luumupuurokin.
Luumupuuro
4 dl luumuja
1 litra vettä
2 dl kauramannasuurimoita
1 dl sokeria
1. Pese luumut ja irrota niistä kivet.
2. Keitä luumuja osassa vedessä, kunnes ne soseutuvat. Voit myös soseuttaa ne sauvasekoittimella.
3. Lisää loppu vesi, kiehauta ja lisää joukkoon sokeri sekä suurimot koko ajan vispaten.
4. Keittele noin 15 minuuttia.
5. Nosta puuro jäähtymään vesihauteeseen. Vatkaa jäähtynyttä uuroa hetki ja tarjoa maidon kanssa.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
jälkiruoka,
maidoton,
välipala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanaa! Luumupuuroa, olen luumujen suurkuluttaja joten tämä puuro maistuisi varmasti! Mies on vähän huono puurojen syöjä, ja itselle tuntuu muka niin hankalalta tehdä pienempää annosta.
VastaaPoista