Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
10. syyskuuta 2011
Puolukka-aprikoositäytekakku
Tosiaan, Pirkan täytekakkukilpailun voiton vei Kinuskinen puolukka-lakka-valkosuklaakakku.Tässä oma versioni kakusta. Pienensin pohjan kolmen munan pohjaksi, täytteen suhteet hieman muuttuivat, lisäsin aavistuksen sitruunaa ja lakka vaihtui aprikoosiksi. Kiva kakku ja erinomaista vaihtelua totutuille täytekakuille.
Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä. Kinuski ja koristelut laitetaan tarjoilupäivänä.
Puolukka-aprikoositäytekakku
Pohja:
3 kananmunaa
1 dl ruokosokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 dl perunajauhoja
1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
1 rkl sitruunamehua
vajaa 1 dl vettä
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa
100 g valkosuklaata
4 rkl puolukkahilloa
1½ dl puolukoita (1 dl pakastepuolukoita)
4 rkl aprikoosihilloa
1 rkl sitruunamehua
Kinuski:
2 d vispikermaa
1 3/4 dl fariinisokeria
1 rkl voita
Koristelu:
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
puolukoita
1. Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarkista kakun kypsyys. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
2. Täytettä varten vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahtoon rahka. Sulata valkosuklaa. Kaada suklaa ohuena nauhana kermaseoksen joukkoon samalla sekoittaen. Jaa seos kahteen kulhoon. Sekoita täytteen toiseen osaan puolukat ja puolukkahillo ja toiseen osaan aprikoosihillo ja sitruunamehu.
3. Leikkaa kakkupohja varoen kolmeen osaan. Kokoa kakku vuokaan nurinpäin. Pane kakun kansilevy vuoan pohjalle ja kostuta se. Kaada päälle puolukkatäyte.
4. Laita keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä pohjalle aprikoositäyte. Lisää viimeinen kakkupohja ja kostuta se mehulla. Nosta kakku jääkaappiin kostumaan yön yli. Kumoa kakku tarjoiluvadille. 5. Kinuskia varten keitä kattilassa kermaa ja fariinisokeria 20 minuuttia, kunnes kinuski sakenee. Sekoita joukkoon voi. Siirrä kattila jäähtymään hetkeksi ennen kinuskin kaatamista kakulle. Valuta kinuski kakun päälle.
6. Koristele kakku lopuksi kermavaahdolla ja puolukoilla.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
kinuski/karamelli,
leivonnainen,
täytekakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ihanan näköinen kakku sullakin täällä! Siis ymmärsinkö kommentistasi oikein, sulla synttärit 30.10? Mulla on syntymäpäivä 30.10, eli eilen! :D
VastaaPoistaJuu, siis sama! ü
VastaaPoistaTäytekakut ei oo mun suursuosikkeja, mutta tästä kyllä pidän. Aina kun on sopivasti kirpeyttä ja makeutta samassa!
VastaaPoista