Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
19. syyskuuta 2011
Puolukka-kinuskikakku
Puolukka sai seurakseen kinuskia tässä ihanassa kakussa. Tämä kakku on muunnos aikaisemmin tekemästäni aivan mahtavasta karamelli-omenakakusta. Puolukka ja kaneli sopivat hyvin yhteen, kannattaa tsekata esimerkiksi Kodin kuvalehden puolukkatoscapiirakka.
Puolukka-kinuskikakku (10 palaa)
Pohja:
150 g voita
1 dl fariinisokeria/ luomuruokosokeria
3 munaa
1 tl leivinjauhetta
½ - 1 tl kanelia
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
3 dl puolukoita
Salted caramel:
1 ½ dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
25 g voita
1/4 tl gourmet soulaa tai merisuolaa hiutaleina
1. Valmista pohja. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kaneli-leivinjauhe-jauhoseos ja maito.
2. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan. Pohjalle voit laittaa leivinpaperia.
3. Jätä kakun pinta epätasaiseksi ja kaada päälle puolukat.
4. Paista kakkua 175 asteessa noin 40 minuuttia. Peitä lopussa leivinpaperilla, jos pinta alkaa tummua liikaa.
5. Valmista kastike. Sekoita kattilassa kerma ja fariinisokeri. Keitä noin 10 minuuttia. Siirrä pois liedeltä ja vatkaa joukkoon voi. Kun kastike on hieman jäähtynyt, lisää suolahippuset.
6. Anna kakun jäähtyä. Irrota se sitten vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Valuta päälle kinuskikastike. Tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.
7. Jos kakkua säilyttää viileässä, kannattaa tarjoillessa hieman lämmäyttää mikrossa, niin karamellikastike saa juoksevamman olomuotonsa takaisin.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
kinuski/karamelli,
leivonnainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Jaaha sitä on taas tosi ihania herkkuja leivottu!
VastaaPoistaSuorastaan välillä epäilen että pesänrakennusvaiheen sijaan minulla on vauvanodottajan leipomisaddiktio. Onneksi odotus kohta päättyy ü
VastaaPoista