3. syyskuuta 2012

Porkkana-kesäkurpitsapihvit ja avokadokastike



Muistaakahan osallistua arvontaan, täällä!

Luen aina innolla Pirkan ruokalehden ja Yhteishyvän ruokaliitteen ja muutenkin kaikki käteen osuvat reseptit. Yhteishyvästä löytyy usein jotain kokelemisen arvoista, samoin Pirkasta, mutta siinä hieman häiritsee valmistuotteilla läträäminen. Ei ruoanlaiton tarvitse olla niin "helppoa"!

Uusimmasta Yhteishyvästä kokeiluun päätyivät heti porkkana-kesäkurpitsapihvit. Fetaa ei ollut, joten juustoksi laitettiin parmesaania - ja hyviä ovat! Vähän määrätkin muuttuivat mutta idea sama. Kaverina tarjoilin avokadokastiketta ja perunoita. Ja pakko vielä sanoa, että roskalavalta aikanaan napattu valurautapannu on korvaamaton pihvejä paistettaessa, siinä tulee vaan niin paljon parempi pinta kuin teflonissa.


Porkkana-kesäkurpitsapihvit (12 pientä pihviä, 4 ann.)

2 keskikokokoista karkeaksi raastettua porkkanaa
200g karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
2 kananmunaa
n. ½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta 
ripaus rouhittua mustapippuria 
½ dl ruokakermaa
1 dl vehnäjauhoja 
 n. 1 dl parmesaania raastettuna
 
1. Sekoita kulhossa munat, suola ja mausteet. Lisää kerma ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.
2. Lisää raastettu juusto ja  kasvisraasteet. Anna taikinan turvota 10 minuuttia.
3. Paista pannulla voissa pieniä pihvejä. Paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. 
Avokadokastike
1 kypsä avokado
1 prk (150 g ) ranskankermaa (tai kermaviiliä)
2 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1 tl ruokaöljyä
mustapippuria myllystä

1. Halkaise avokado ja koverra sisus syvään kulhoon tai mitta-astiaan.
2. Lisää muut ainekset ja surauta tasaiseksi kastikkeeksi sauva- tai tehosekoittimella. Tarkista suola ja maku.
3. Nosta kylmään tekeytymään.

1 kommentti:

  1. Yhteishyvässä tosiaan usein on paljonkin kokeilemisen arvoisia reseptejä! Nämä pihvit vaikuttaa hyvältä, kuten myös jossain aiemmassa lehtisessä olleet kesäkurpitsa-fetapihvit.

    VastaaPoista