Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
8. syyskuuta 2012
Pehmoiset juustosarvet
Ette ehkä ehdi leipoa näitä tänään enää aamiaiseksi, mutta jo iltapäivän rauhalliseen hetkeen tai vaikkapa sunnuntaiaamuna. Nämä pehmeät sarvet pääsevät kyllä juustosarvikokeiluissani korkealle.
Tavalliset croissantit ovat arkeen ehkä hieman rasvaisia ja ihan perushiivataikinaan tehtynä pikkasen kuivakkaita. Tämä taikina on kylläkin perushiivataikina, mutta siihen on lisätty reilummin voita. Juustossakaan ei kannata kitsastella.
Juustosarvet (16 kpl)
3 dl vettä
n. 1/3 pkt tuorehiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
n. 400 g jauhoja (6 - 6½ dl, josta 1 dl esimerkiksi grahamjauhoja)
100 g voisulaa
150 g juustoraastetta
(kananmunaa voiteluun, ei munattomiin)
1. Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri ja suola. Lisää lähes koko jauhomäärä koko ajan vaivaten.
2. Lisää taikinaan haalea voisula ja vaivaa. Lisää tarvittaessa jauhoja.
3. Anna taikinan kohota 20 - 30 min.
4. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy, kooltaan noin 50 x 30 cm. Leikkaa levy pituussuunnassa keskeltä halki. Leikkaa sitten ylä- ja alasuikale kolmion muotoisiksi paloiksi (molemmista suikaleista tulee 8 sarvea). Jaa lähes kaikki juusto keoksi sarvikolmioiden leveisiin päihin. Säästä vähän juustoa koristeluun.
5. Kohota liinan alla.
6. Voitele halutessasi kananmunalla ja koristele juustoraasteella.
7. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tunnisteet
leipä,
leivonnainen,
munaton,
pikkusuolainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Hyödynsin tätä ohjetta kun leivoin juhliin suolapaloja, näistä tuli herkullisia. :) Linkitin tämän omaan bloigiini http://mutusteluja.blogspot.fi/2013/02/juustosarvet.html
VastaaPoista