Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
20. joulukuuta 2011
Pannacotta ja karpalot
Aina, kun ravintolan jälkiruoissa on pannacottaa, niin on vaikea vastustaa makeanhimoaan. On sanottu, että se on helppo tehdä itsekin, mutta tähän asti olen onnistunut tekemistä välttelemään. Mutta totta se on, se oli helppoa! Mutta jälleen kerran rakkaudella tehtävää, ettei kermat sula sun muuta.
Reseptin otin Jamie Oliverilta. Ainakin tälla kertaa luotin, että Jamien ohjeella sen on pakko olla hyvää. Se ukkeli on ihan varmaan sellainen sokerihiiri, että oksat pois! Tässä reseptissä puolet kermasta keitetään ja puolet vatkataan vaahdoksi ja valmiin pannacotan rakenne oli erittäin miellyttävä.
Pannacotta ja karpalot (6 ann.)
4 rkl maitoa
ripaus vaniljasiemeniä (tai ½ vaniljatanko)
2½ dl kuohukermaa
2 liivatelehteä
2½ dl kuohukermaa
80 g tomusokeria (n. 1 1/3 dl)
Karpalokastike:
100 g karpaloita
50 g sokeria
kinuskikastiketta
(paahda 1½ dl sokeria, lisää sekaan 2 dl kuohukermaa, keittele 10 min ja lisää lopuksi hyppysellinen suolaa ja ruokalusikallinen voita)
1. Mittaa kattilaan maito, 2½ dl kermaa ja vaniljansiemenet (Jos käytät vaniljatankoa, halkaise se, raaputa siemet kerman sekaan ja laita myös halkaistu tanko kattilaan.) Keittele noin 10 minuuttia, kunnes seoksesta on haihtunut noin kolmannes.
2. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Liota ne kuuman kermaseoksen joukkoon ja nosta seos jäähtymään. Sekoittele seosta välillä ja kun se on huoneenlämpöinen, nosta se hetkeksi jääkaappiin.
3. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi.
4. Kun kiehutettu kermaseos on viileää ja se tarttuu jo aavistuksen lusikkaan (alkaa sakeutua), sekoita joukkoon sokerilla maustettu vatkattu kerma.
5. Jaa seos 6 (öljyllä voideluun) annosvuokaan ja anna hyytyä useampi tunti.
6. Valmista karpalokastike. Sekoita kattilassa karpalot ja sokeri ja keitä muutama minuutti. Karpaloita voi painella rikki lusikalla. Jäähdytä.
6. Kun pannacotta on hyytynyt, kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa pannacotta lautaselle. Koristele karpalo- ja kinuskikastikkeella. Ei ole muuten pakko kumota, voi tarjota pikkukulhostaan tai tehdä alunperinkin vaikka kauniiseen lasiin.
Tunnisteet
jälkiruoka,
kinuski/karamelli,
munaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oijoi, miten tuo osaakin näyttää niii-in herkulta! Tuota kun saisi nyt maistaa! :P~
VastaaPoista