Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
23. joulukuuta 2011
Mausteista joulua! (Ja omatekoista glögiä)
Rauhallista joulunaikaa kaikille!
Kiireettöminä hetkinä voi keitellä maustelientä, josta leviää aivan uskomattoman ihana joulutuoksu taloon. Maustelientä voi lisätä esim. kuumennetun omenamehun, sekamehun tai mustaherukkamehun sekaan. Osan mehusta voi korvata viinillä, jos sellaisesta pitää. Nautitaan hyvässä seurassa kaikessa rauhassa!
Glögin mausteliemi
1 l vettä
2 kanelitankoa
½ tl jauhettua inkivääriä (tai pieni pala tuoretta)
40 kuivattua neilikkaa
rusinoita
muutama mauste- tai mustapippuri
1. Laita ainekset kattilaan ja keittele puolisen tuntia.
2. Siivilöi liemi. Säilytä jäähtynyt liemi jääkaapissa.
3. Lisää maustelientä parisen desiä puoleen litraan mehua tms. Sokeria tarpeen mukaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Olinkin aikeissa etsiä glögiä vastaavaa mausteliemen ohjetta, tämä tuli kuin apteekin hyllyltä siis. Kiitos!
VastaaPoistaOikein mukavaa joulua :)