Joulun aikaan sopivia muffineita, joita maustavat karpalot, valkosuklaa ja mm. pomeranssinkuori sekä piparkakku.
Muffinien päälle tulevat piparkakut kannattaa tehdä valmiiksi ensin, sillä kun muffinitaikina on sekoitettu, se olisi hyvä saada uuniin pian.
Joulumuffinit (12 - 15 kpl)
200 g vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
½tl leivinsoodaa
100 - 120 g sokeria
50 g kuivattuja karpaloita
50 g valkosuklaata rouheena
50 g pähkinöitä rouhittuna
½ tl kanelia
½ tl kardemummaa
1 maustemitta jauhettua neilikkaa
1 maustemitta pomeranssinkuorta
1 maustemitta inkivääriä
2 dl maitoa
1 kananmuna
3/4 dl öljyä
piparkakkutaikinaa (n. 100 g)
1. Sekoita kaikki kuivat aineet kulhossa.
2. Vatkaa toisessa kulhossa sekaisin maito, kananmuna ja öljy. Yhdistä kuiviin aineisiin.
3. Jaa taikina muffinivuokiin.
4. Kauli piparkakkutaikina ohueksi levyksi (3 - 4 mm) ja ota muotilla pieniä piparkakkuja. Aseta jokaisen muffiin pinnalle yksi piparkakku.
5. Paista 200 asteessa 12- 15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti