Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
17. marraskuuta 2011
Broileriwokki
Wokkia on pitänyt tehdä jo pitkään ja yritin hieman hakea tähän sellaista kiinalaisen ruoan vivahdetta. Broilerisuikaleet marinoidaan soijassa maissitärkkelyksen kera. Wokin voi tehdä ilman broileria ja lisätä hieman pähkinöiden määrää.
Kasvikset wokataan nopeasti ja siksi tuoreista kasviksista tulisi aina parempi kuin noista pakastewokeista (irtoaa nestettä), mutta enpä kehdannut alkaa pilkkomaan. Pähkinät ruoassa ovat ihania, chiliä olisi saanut olla enemmänkin. Pieni makeus kannattaa hakea ruokaan esimerkiksi juuri makealla soijakastikkeella tai sweet chili-kastikkeella.
Broileriwokki (4:lle)
125 g nuudeleita
vettä
suolaa
50 g cashew-pähkinöitä ja pinjansiemeniä
300 g broilerin filesuikaleita
1 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
2 rkl öljyä
450 g wokkivihanneksia
pala tuoretta inkivääriä
1 mieto punainen chili
1 rkl öljyä
1½ rkl viinietikkaa
2 - 3 ruokalusikallista soijakastiketta
(tarpeen mukaan suolaa, makeaa soijakastiketta tai cilikastiketta)
1. Sekoita filesuikaleisiin soijakastiketta ja maissitärkelystä. Anna levätä 15 minuuttia.
2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
3. Paahda pähkinöitä pannulla kunnes ne saavat kullanruskean värin.
4. Pilko ja hienonna chili ja inkivääri.
5. Paista broilerinfileet öljyssä. Siirrä sivuun odottmaan.
6. Wokkaa kuumassa pannussa vihannekset, chili ja inkivääri.
7. Lisää joukkoon broilerit, keitetyt nuudelit, paahdetut pähkinät ja mausteet. Sekoita. Tarkista maku.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti