20. elokuuta 2018

Tofua ja vihreitä papuja makhani-kastikkeessa


Tilasin vähän aikaa sitten itselleni Vegan Richan Everyday Kitchen-kirjan. Siinä on ihania reseptejä. Pidän mausteisista kastikkeista, joten tein oman versioni kirjan makhani-kastikkeesta (tikka-kastikkeen pohja) ja lisäsin siihen paistettua tofua ja vihreitä papuja. Ihan superhyvää. Tätä aion tarjota seuraaville ruokavieraille.

Tofua ja vihreitä papuja makhani-kastikkeessa

2 rkl öljyä
6 - 8 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
1 tl sinapinsiemeniä
½ tl korianteria jauhettuna
1 laakerinlehti
3 cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna
½ tl kurkumaa jauheena
1/4 tl cayenne-pippuria (tarkkana!)
1 tl garam masala-mausteseosta
400 g tomaattimurskaa
3/4 dl (20) cashewpähkinää
1 dl kookosmaitoa
1 tl suolaa

1 paketti maustamatonta tofua
1 rkl öljyä
100 g vihreitä papuja (pakaste)

1. Kuullota pilkottuja sipuleita rauhassa öljyssä, kunnes ne alkavat saada kevyttä kullanväriä.
2. Lisää kaikki mausteet ja jatka kuullottamista hetki.
3. Lisää sitten tomaattimurska, kookosmaito ja cashewpähkinät ja suola. Keittele 10 minuuttia.
4. Soseuta tasaiseksi sauvassekoittimella.
5. Kuutioi tofu. Paista sitä pannulla öljyssä, kunnes se ruskistuu.
6. Lisää tofu ja vihreät pavut kastikkeen joukkoon. Anna papujen sulaa. Tarkista papujen keitto-ohje ja tarvittaessa keitä papuja kastikkeessa. Älä ylikypsennä.
7. Tarjoa kastike esimerkiksi kypsennettyjen ohrahelmien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti