Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
24. helmikuuta 2016
Mehevä kasviskastike pastalle
Kun viimeksi keitin ison tomaattikastikkeen, yksi osa meni herkulliseen pekoni-jauhelihalasagneen. Nyt tein tosi hyvää kasvispastakastiketta, jossa pääosassa ovat tomaattikastikkeen lisäksi munakoiso ja herkkusienet, Kastikkeen voi siis tehdä lisäämällä omatekoista tomaattikastiketta tai valmistaa koko kastikkeen samalla kertaa tomaattimurskasta ja muista aineksista.
Mehevä kasviskastike (4:lle)
2 rkl öljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 munakoiso
200 g herkkusieniä
n. 7 dl omatekoista tomaattikastiketta
tai tomaattikastikkeen sijaan:
400 g tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 rkl tomaattipyrettä
suolaa, mustapippuria
1 - 2 tl sokeria
tuoreita yrttejä (basilikaa ja persiljaa)
suolaa, mustapippuria
300 g pastaa
1. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla pieni hetki.
2. Lisää pilkottu munakoiso ja puhdistetut ja lohkotut herkkusienet. Kuullota, kunnes kasvikset saavat hieman väriä.
3. Lisää kasvisten joukkoon tomaattikastike tai vaihtoehtoisesti tomaattimurska, tomaattipyre ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia.
4. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Lisää aivan lopuksi tuoreita, silputtuja yrttejä.
5. Tarjoa kastike pastan ja parmesanraasteen kera (vegaaniseen ei juustoraastetta).
Tunnisteet
kasvisruoka,
pasta,
vegaaninen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti