Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
15. joulukuuta 2014
Sienisalaatti - ei paljon helpommaksi muutu
Tein sienisalaattia itse, koska en osannut kaupan eineshyllyllä valita sopivaa. Kerran palvelutiskiltä ostin aivan kamalan makuista sienisalaattia - kuvailin tuolloin sen maistuvan myrkylle. Jos siis teillä on hyviä vinkkejä valmissalaateista, niin antaa tulla vaan! Mutta sienisalaattihan on superhelppo tehdä itsekin ja sitten on kätevä säätää suolaisuus, sipulin määrä ja makeuden häivä sopivaksi. En ole sienestäjä, joten kokeilin myös ensimmäistä kertaa elämässäni säilöttyjä metsäsieniä. Ei valittamista!
Sienisalaatti
1 tlk (160g) Sauvon metsäsienikuutioita
1 prk (125 g smetanaa
½ sipuli hienonnettuna
ripaus suolaa
hiven sokeria
1. Valuta sienet ja painele neste pois, ettei salaatista tule vetistä.
2. Hienonna sipulinpuolikas erittäin hienoksi.
3. Sekoita sienet, smetana, sipuli ja ripaus suolaa sekä sokeria. Älä lisää suolaa ennen maun tarkistamista, koska sienissäkin on suolaa. Lisää sitten tarvittaessa oman maun mukaan.
4. Anna sienisalaatin tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli,
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tuo on se paras resepti, eikä se siitä tuunaamalla paremmaksi muutu.
VastaaPoistaVarmasti hyvää. Teen, ja käytän suolattuja karvarouskuja.
VastaaPoista