Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
19. joulukuuta 2014
Loimulohimoussea ja tervaleipää
Tässä helppo herkku jouluun ja ympäri vuoden. Täytteen lohi voi olla myös kylmäsavulohta tai lämminsavulohta. Annos on aika suuri. Jos tekee alkupaloja 4 - 6 hengelle, niin puoletkin voisi riittää. Jos taas haaveilee täytetyistä leivistä samalle porukalle, niin sitten tekee koko satsin.
Alle laitoin Saariston tervaleipää (saaristolaisleipä) leipomo Rostenilta.
Loimulohimousse
250 g loimulohta
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ranskankermaa
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
½ hienonnettu sipuli
1 - 2 rkl sitruunamehua
(1/4 tl sitruunankuorta)
ripaus sipulia
pippuria
1. Hienonna lohi ja sipuli.
2. Sekoita kaikki ainekset yhteen.
3. Anna maustua hetki jääkaapissa.
4. Nostele täytettä leipäpaloille ja koristele esim. ruohosipulilla.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Savulohi kuulostaa hyvältä minun makuuni, Terveleipää eitaida olla tarjolla joka kolkassa? Mutta saaristolaisleipä tai maalahden limppu kävis varmaan myös hyvin.
VastaaPoistaTuo tervaleipä, jota käytin, oli nimenomaan tervalla maustettua saaristolaisleipää. Eli jämäkkä, makeahko leipä käy hyvin. Itse kokeilin myös reissumiehen päälle, toimi hyvin etenkin paahdettuna!! Oikeaan rieskaan kääräistynä maistuis myös!
VastaaPoistaNyt on loimulohimousse jääkaapissa maustumassa, vaikutti ihan mielettömän herkulliselta! Kohta maistellaan olutleivän kaverina! ☺
VastaaPoistaMukavaa joulunaikaa!! ♥