Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
16. maaliskuuta 2014
Porkkana-kurpitsansiemensämpylät
Teki mieli porkkanasämpylöitä ja tällä kertaa taikinaan tuli porkkanasosetta. Porkkanan kanssa käyvät kurpitsansiemement ja jotta sämpylöistä saatiin oikein voimasämpylöitä, niin lisäsin vielä kaurahiutaleita. Pehmoisia ja herkullisia sämpylöitä, itse jätin suolankin pois, jotta nuorimmainenkin pääsi maistelemaan. Taikinan ja valmiiden sämpylöiden väri on kerrassan iloinen!
Porkkana-kurpitsansiemensämpylät 20 kpl
400 g porkkanaa
2 dl vettä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl kaurahiutaleita
½ dl öljyä
½ pkt (25g) tuorehiivaa
1 dl vettä
n. 7 dl vehnäjauhoja
(1 tl suolaa)
1. Kuori ja paloittele porkkanat. Keitä ne kypsiksi kannen alla kattilassa vähässä vedessä (2 dl). Soseuta. Lisää sekaan murskatut/ hienonnetut kurpitsansiemenet, kaurahiutaleet ja öljy.
2. Liota hiiva desilitraan haaleaa kylmää vettä. Lisää seos kädenlämpöiseen taikinaseokseen. Lisää sitten suola ja vehnäjauhot pienissäerissä hyvin vaivaten. Taikinassa on hyvä sitko ja sopivasti jauhoja, kun taikina irtoaa jonkin verran kulhon reunoista vaivattaessa ja se on pehmeää, mutta kimmoisaa.
3.Kohota taikinaa puolisen tuntia tai kunnes se on noussut kaksinkertaiseksi.
4. Leivo taikinasta 20 sämpylää. Kohota sämpylät leivinpaperin päällä liinalla peitettynä noin 30 min.
5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 12- 15minuuttia.
Tunnisteet
juurekset,
leipä,
leivonnainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti