Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
6. kesäkuuta 2013
Vadelma-maitosuklaamoussekakku
No aikamoinen kakku! Tosi herkullinen ja miellyttävä koostumus, pohja oli tosin hieman sitkeä leikata. Valmistuskin oli jotenkin hauska. Resepti on peräisin "Suomalaista kotiruokaa - mestarikokkien reseptipankki"-kirjasta ja reseptin takana on Tommi Tuominen.
Epäilykseni kohdistuivat reseptissä lähinnä siihen, että sulaako suklaa todella tuosta vadelma-maitoseoksesta, mutta kyllä vain! Kakun valmistus oli kaikenkaikkiaan helppoa.
Vadelma-maitosuklaamoussekakku
Pohja:
2 kpl valkuaisia
¾ dl tomusokeria
0,6 dl kidesokeria
0,5 dl hienonnettua hasselpähkinää
2 rkl vehnäjauhoja
Täyte:
2,5 dl kuohu- tai vispikermaa
250 g rouhittua maitosuklaata (Fazerin sinistä)
2 kpl liivatelehtiä
1 dl maitoa
100 g pakastevadelmia
1. Vaahdota valkuaiset ja kidesokeri kovaksi vaahdoksi, nostele joukkoon tomusokeri, hasselpähkinäjauho ja vehnäjauhot. Levitä leivinpaperille noin 1 cm paksuudelle ja paista 170 asteessa noin 30-45 minuuttia. Leikkaa kakkuvuoan pohjan kokoinen pala ja laita se irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle.
2. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan ja vatkaa kerma vaahdoksi. Laita kattilaan maito ja pakastevadelmat, kiehauta nopeasti. Lisää vadelma-maitoseokseen liotetut liivatelehdet ja puserra seos kuumana siivilän läpi rouhitun suklaan joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää vaahdotettu kylmä kermavaahto. Kaada kakkupohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa (noin 3 tuntia, voit nopeuttaa hyytymistä pitämällä kakkua ensin pakkasessa noin puoli tuntia). Irrota kakku vuoasta kuumalla veitsellä ympäri pyöräyttäen. Koristele kakku tuoreilla vadelmilla, sitruunamelissalla, tomusokerilla yms.
3/4 dl
Tunnisteet
hyydykekakku,
leivonnainen,
suklaa
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti