Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
10. kesäkuuta 2013
Uusi herkullinen arkiruoka: Tomaattinen broilerikastike
Jee, Valion sivuilta sattui silmiin tämä tomaattinen papu-broilerikastike ja koska olin juuri aikeissa tehdä jonkun broilerikastikkeen, tämä sattui tosi sopivasti. Mausteita hieman varioin ja lopputuloksena oli tosi herkullinen uusi arkiruoka. Lisäkkeenä syötiin kolmen viljan helmeä ja salaattia. Tämä kastike kävisi myös tortillojen täytteeksi, ehkä hieman paksumpana tosin.
Tomaattinen broilerikastike
300 g broilerin filesuikaleita
1 rkl öljyä
1 sipuli
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
½ tl chilimausteseosta
mustapippuria myllystä
400 g tomaattimurskaa
1 tlk (230/400g) kidneypapuja kypsänä
2 dl ruokakermaa
½ - 1 rkl sitruunamehua
1 rkl fariinisokeria
tuoreita yrttejä
1. Ruskista broilerisuikaleet öljyssä ja lisää hienonnettu sipuli. Kuullota jonkin aikaa.
2. Mausta suolalla, pippurilla, paprikalla ja chilillä ja lisää tomaattimurskasekä valutetut pavut. Hauduttele kymmenisen minuuttia.
3. Lisää kerma, sitruunamehu ja fariinisokeri. Lisää myös hieman hienonnettua tuoretta persiljaa ja ruohosipulia (tai esim. basilikaa). Tarkista maku.
Tunnisteet
broileri,
pavut/ palkokasvit,
tomaattikastike
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti