Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
9. helmikuuta 2012
Stroganoff herkkusienten ja porkkanan kera
Keskellä kauneinta helmikuuta herkuttelimme stroganoffilla. Kastikkeeseen lisäsin porkkanaa ja herkkusientä perinteisten ainesten lisäksi ja hyvää oli! Ja kermasta huolimatta, ihan keveätä arkiruokaa.
Muutamasta suunnasta on ihmetelty, että miten kahden pienen lapsen kanssa ehtii bloggailla, mutta onhan sitä ruokaa kuitenkin laitettava. Kiirettä toki pitää, välillä kuvat unohtuvat kokonaan ja monta kivaa juttua on mennyt sinällään "roskakoriin". Lisäksi ruokaa ei liiemmin stailailla siinä, kun nälkäinen taapero huutaa pöydässä ja pienempi versionsa sitterissä. Koettakaa siis kestää, jos annokset ovat kuin suoraan kouluruokalasta ü Te voittee hoitaa stailailun, se nimittäin kummasti piristää kotiruokailua arkenakin!
Stroganoff (6:lle)
400 g naudan paistia
1 rkl öljyä
200 g sipulia
200 g porkkanaa
200 g tuoreita herkkusieniä
6 dl vettä
fondia tai lihaliemikuutio
2 laakerilehteä
mustapippuria myllystä
1 prk (70g) tomaattipyrettä
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja (tai muuta suurustetta tarpeen mukaan)
½ ruukkua tuoretta persiljaa
1. Paloittele paisti melko pieniksi kuutioiksi.
2. Hienonna sipuli, kuutioi porkkanat ja herkkusienet.
3. Kuumenna pannu, lisää öljy ja ruskista lihapalat. Lisää sipuli ja kuullota hetki. Lisää myös porkkanat ja herkkusienet ja jatka kuullotusta.
4. Lisää vesi, tomaattipyre ja mausteet ja hauduta reilu tunti, kunnes liha on mureaa.
5. Sekoita kerman joukkoon vehnäjauhot ja lisää kastikkeen joukkoon. Hauduta vielä muutama minuutti ja lisää lopuksi tuoretta persiljasilppua.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tein tätä eilen (pienillä muutoksilla) ja oli oikein maukasta! :)
VastaaPoista