Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
4. elokuuta 2011
Mustikkapullat
Eihän sitä voi olla koko ajan tekemättä ja syömättä kaikkia herkkuja, kun metsät ja puskat notkuu marjoja ja kesälomapäiviä on vielä jäljellä. Jostain syystä tulee tosin leivottua keskellä pimeintä talveakin aivan yhtä lailla, joten jonkun tekosyynhän sitä aina keksii.
Pullatakinassa on sokeria ja rasvaa maltillisesti, koska täyte on niin herkkua. Puolen litran taikinasta tulee kaksi pellillistä tai 32 pikkupullaa, mutta toisen puolen taikinastahan voi pyöräyttää vaikka korvapuusteja. Harvoin vain tulen tehneeksi pienemmään taikinan, kun samalla vaivallahan tuo suurempikin syntyy.
Pikkuvinkki: Yksivuotias ja mustikkapulla on melkoisen värikäs yhdistelmä.
Pullataikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummmaa
1 dl sokeria
½ tl suolaa
12 - 14 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua tai pehmeää voita
1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva maidon sekaan.
2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
3. Alusta taikina lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaan hyvä sitko ja kohota sitten puolisen tuntia.
Mustikkapullat (pellillinen)
puolet yllä olevasta taikinasta
Täyte:
1 l mustikoita
3/4 - 1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1. Kauli puolikas taikina uunipellin kokoiseksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Painele taikinaa hieman reunoille, jottei täyte valu ulos.
2. Survo osa mustikoista ja sekoita kokonaisten mustikoiden, sokerin ja perunajuhojen kanssa täytteeksi, jonka kaadat taikinan päälle.
3. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
Mustikkapullat (16 pikkupiirasta)
puolet yllä olevasta taikinasta
Täyte:
5 dl mustikoita
½ dl sokeria
1 rkl perunajuhoja
1. Jaa puolikas taikina 16 osaan ja pyörittele pikkupulliksi. Anna kohota liinalla peitettynä puolisen tuntia.
2. Voitele pullat kananmunalla. Paina sen jälkeen lasin pohjan avulla pulliin syvennykset täytettä varten. Reunojen on hyvä olla 1 - 2 senttiä korkeat.
3. Survo osa mustikoista, jätä osa kokonaisiksi. Sekoita täytteen ainekset ja luskoi täytettä pullien syvennyksiin.
4. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
leivonnainen,
makea piirakka,
pulla
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti