Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
16. elokuuta 2011
Broileri-fetapiirakka
Edellisen viikonlopun aikaan iski kauhea leivontakuume ja pullien ohessa tein broileripiirakan alkuviikon lounaaksi.
Käytän tässäkin nimitystä feta, vaikka todellisuudessahan tämä ei ole fetaa nähnytkään nykyisten EU-määritelmien mukaan. Kyllä minusta melkoisen turhaa hömpötystä kaikki tuo, että voimariini joutui nimenvaihtoon ja fetasta tuli salaattijuustoa ja mitä vielä. Minä kutsun sitä tietyntyyppistä juustoa edelleen fetaksi, salaattijuusto kun kuulostaa siltä, että se voi olla mitä tahansa juustoa.
Broileri-fetapiirakka (6 - 8 ann.)
Pohja:
2 dl spelttihiivaleipäjauhoja (vehnäjauhotkin käyvät)
1 dl kaurahiutaleita
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
3 rkl öljyä
1 dl kevytmaitoa
Täyte:
200 g paistettuja broilerin filesuikaleita (mausteena suolaa ja pippuria)
200 g parsakaalia
200 g fetajuustoa (esim. 9 %)
ripaus mustapippuria
1 dl ruokakermaa
1 dl kevytmaitoa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele taikina vuokaan leivinpaperin päälle jauhotetuin käsin. Reunat saavat olla korkeat, jotta munamaito pysyy piirakan sisällä.
2. Paista broilerin filesuikaleet. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Pese ja pilko parsakaali ja keitä muutama minuutti suolalla maustetussa vedessä. Parsakaali saa pysyä napakkana.
4. Levitä piirakkapohjalle paistetut filesuikaleet, keitetty parsakaali sekä pilkottu feta. Kaada päälle kerma-maito-munaseos mausteineen.
5. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.
Tunnisteet
broileri,
leivonnainen,
suolainen piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Kuulostaa taas mahtavalle! Pakko kokeilla joku kerta! Montako munaa laitoit täytteeseen..?
VastaaPoistaKylläpä on unohdeltu.. Parempi ku ei säveltäis näitä ohjeita, niin muistais aineetkin ü Kaksi kananmunaa laitoin!
VastaaPoista