14. kesäkuuta 2011

Lettuja raparperi-omenahillokkeen kera

Olen mielitekojeni uhri. Katsoin nauhalta erästä lifestyle-ohjelmaa, ja siellä tehtiin lettuja. En päässyt mieliteosta irti, vaan tekaisin litran lettutaikinan ja piastoin letut. Samalla valmistui hilloke lettujen kaveriksi.


Kävimme sateisessa säässä iltakävelyllä ja ai, miten mukava oli palata kotiin lämpimien lettujen pariin. Hilloke oli hyvää, mutta kieltämättä jotenkin jouluinen vivahde tuli kaneli-kardemumma-yhdistelmästä. Raparperi-mansikkahilloke voisi olla näin kesällä vieläkin makoisampaa. Ykköspäällysteeksi rynni luomu-mansikkahillo ja vaniljajäätelö, mitäpä sitä hyväksi havaittua haastaamaan. 

Letut

4 kananmunaa
1 l kevtymaitoa
2 dl ohrajauhoja
3 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
25 g voita sulatettuna
1 rkl öljyä

paistamiseen voita

1. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa rakenne rikki. Vispaa joukkoon osa maidosta.
2. Lisää jauhot kevyesti vispaten. Lisää loppu maito ja suola sekä sula margariini ja öljy.
3. Anna taikinan turvota rauhassa vähintään 30 minuuttia.
4. Paista letut voissa pannulla. Tarjoa hillokkeen ja jäätelön kera.

Raparperi-omenahilloke

300 g raparperia paloina
3 kuorittua omenaa pilkottuna
½ dl vettä
3/4 dl hillosokeria
1 tl vaniljasokeria
½ tl kanelia
½ tl kardemumma

1. Laita kattilaan pilkotut raparperit ja omenat, tilkka vettä ja hillosokeri. Keittele miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia.
2. Lisää mausteet ja anna jäähtyä haaleaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti