Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
31. toukokuuta 2011
Herkkusieni-pekonikeitto
Kaupassa näin herkkusieniä ja ajattelin, että niiden kanssa voisi rakentaa keiton pekonista. Marko suhtautui kovin epäilevästi ja tuumasi, ettei aiemmin ole moisesta kuullut. No, mieli muuttui keiton maistamisen jälkeen. Tosi hyvää!
Herkkusieni-pekonikeitto (4 ann.)
1 pkt (140 g) pekonia
400 g tuoreita herkkusieniä
2 sipulia
1 l vettä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl kirveliä
1 dl ruokakermaa
100 g kantarelli-tuorejuustoa
2 rkl vehnäjauhoja
tuoretta persiljaa
mustapippuria
1. Paista pekoniviipaleet ja nosta lautaselle.
2. Irrota sienistä kannata ja paloittele suurin osa sienistä pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista herkkusieni-sipuli seosta pekonin rasvassa viitisen minuuttia.
3. Kaada kattilaan litra vettä, lisää sieni-sipulisekoitus ja kuivat yrtit sekä suola. Keitä 30 minuuttia.
4. Lisää ruokakerma, pekonit, tuorejuusto, mustapippuri ja vesitilkkaan sekoitetut vehnäjauhot. Kuumenna ja keitä parisen minuuttia.
5. Lisää tuoretta persiljasilppua ja tarkista maku.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Onhan paistetut sienet ja pekoni siinä samalla pannulla tajuttoman hyvä yhdistelmä :)
VastaaPoista