Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
18. helmikuuta 2011
Puolukkapiirakka
Jääkaapissa on talven jäljiltä vielä puolukkasurvosta, josta osaa keittelin hilloksi. En tehnyt hillosta mitenkään makeaa, vaan se on oikein kirpsakkaa edelleen ja käy tosi hyvin piirakkaan, jossa marjoissa saa olla hapokkuutta muuten makean pohjan ja muruseoksen kanssa. Jos sattuisikin joskus niin, että piirakasta tulisi liian hapan, aina voi tarjota jäätelöä tai vaniljakastiketta seuralaisena.
Pohja on jo tuttu aprikoosipiiraista ja samaa muruseosta on käytetty myös pian julkaistavassa pappilan hätävarassa.
Pohja:
100 g voita
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
3 dl puolukkasurvosta tai 5 dl puolukoita
sokeria tarpeen mukaan
Muruseos:
50 g voita
1½ dl kauraleseitä tai -hiutaleita
½ dl sokeria
1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
2. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten.
3. Sekoita joukkoon jauhoseos ja levitä voidellulle tai leivinpaperilla vuoratulle piirakkavuoalle.
4. Ripottele pinnalle marjat tai lusikoi survosta nokareina pohjan päälle.
5. Valmista muruseos. Sulata voi ja lisää joukkoon kaurleseet ja sokeri.
6. Ripottele muruseos piirakan pinnalle.
7. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Tunnisteet
hedelmät ja marjat,
leivonnainen,
makea piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tein tällä ohjeella pakaste puolukoista, ja laitoin 2rkl sokeria. en tehny muruseosta kun loppu voi kesken. mutta oli tosi hyvää vanilja kastikkeen kanssa. pohja oli maailman paras.. kiitti..
VastaaPoistaVoi, puolukoita onneksi multakin löytyy vielä pakkasesta! Tuo pohja on tuollainen muropohja, joka käy tosi moneen, myös pieniin piiraisiin.
VastaaPoistaSuolaisissakin piirakoissa mun luottotaikina on yksinkertainen, mutta sitäkin maukkaampi (voita & jauhoja).