Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
10. joulukuuta 2018
Herkullinen porkkanalevite
Tulin tänään töistä ja kuten tavallista, oli hirveä nälkä ja paahtoleipäpaketti houkutteli pöydällä. Mutta mitäpä leivän päälle, jos juusto ja voi ei houkuta tai haluaisi vältellä maitotuotteita. Kaupasta löytyy nykyään tuorejuuston kaltaisia levitteitä, mutta en ole niistä erityisen innostunut. Erilaiset pähkinävoit ovat ihan hyviä, mutta en osaa oikein yhdistää niitä kasvisten kanssa. Hummus maistuu, mutta välillä kaipaa vaihtelua.
No, ongelma ratkesi, kun keitettyä porkkanaa oli jäänyt tähteeksi. Lisäksi valkosipulia, pinjansiemeniä, mantelia ja persiljaa ja oikein toimiva levite on valmis! Mulla on se Tupperwaren sellainen yrttisilppuri ja se on tosi kätevä näiden pestojen ja tahnojen teossa.
Tämä porkkanalevite on täyteläinen ja käy hyvin voin korvaajaksi. Makean porkkanan ja paahdetun pinjansiemenen yhdistelmä tekee siitä hurjan herkullisen. Levite sopii paahtoleivän, näkkileivän ja keksien päälle ja levitteen päälle voi sipaista vielä omenasosetta, jos haluaa herkutella.
Porkkanalevite
100 g keitettyä porkkanaa
3/4 dl paahdettuja pinjansiemeniä
10 mantelia ( kuorelliset käyvät hyvin)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl persiljaa (käy pakastettukin)
n. 1/4 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
1 - 2 rkl vettä
Sekoita kaikki ainekset esimerkiksi yrttisilppurissa tai blenderissä.
Tunnisteet
kasvisruoka,
levite,
pähkinät,
vegaaninen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti