Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
5. tammikuuta 2017
Kaurajogurttia aamupalaksi
Kaurajogurttia voi valmistaa myös kotona. En ole juurikaan kaupasta maidottomia välipalatuotteita tai jogurttia vastaavia tuotteita ostanut, koska ensinnäkin olen kovin epäluuloinen ja toisekseen, ne mitä olen maistanut (soijapohjaisia), eivät ole maistuneet. Vaativat ilmeisen paljon totuttelua kohdallani. Lisäksi kaupan valmisteilla on huomattavan pitkä ainesosaluettelo. Samankaltaisen tuotteen voi valmistaa kotona viidestä - kuudesta raaka-aineesta. Ja muuten paljon edullisemmin! Mut kokeilkaa, ja te jotka tunnette vastaavia tuotteita, niin varmaan osaisitte sitten paremmin kertoa erot ja vahvuudet kaupan ja kotitekoisen välillä.
Tämä kotona valmistettu kauravalmiste on paksuhkoa ja hieman kiisselimäistä, ennemmin kuin lohkeavaa ja jogurttimaista. Syy tähän on varmaankin se, että kauran osuus on suurempi, eikä tätä hyydytetä tärkkelyksellä, vaan sakeus tulee nimeonomaan kaurasta ja psylliumista.
Törmäsin reseptiin Vegaanin keittiössä - kirjassa. Muutin reseptiä lisäämällä siihen cashewpähkinää ja vähentämällä kaurahiutaleiden määrää. Tämän tein siksi, että sain tuotteeseen lisää hyviä rasvoja ja ajattelin, että se vähentäisi hieman kiisselimäisyyttä. Rakenne olikin mielestäni aika mukava.
Kaurajogurtti sopii aamiaiseksi tai välipalaksi. Tarjoilen sen mieluiten tuoreiden hedelmien ja marjojen kera. Myös supermarjat ja pähkinät sopivat tosi hyvin. Tämä sopii hyvin myös smoothien pohjaksi.
Kaurajogurtti (n. 6 dl valmista jogurttia)
30 g (reilu 1/2 dl) cashewpähkinöitä
1 1/2 dl kaurahiutaleita
4 dl vettä
1 tl psylliumia
1 tl agavesiirappia tai muuta makeutusta
ripaus vaniljaa ja suolaa
1 rkl sitruunamehua
1. Mittaa blemderiin pähkinät, kaurahiutaleet ja vesi. Anna liota puolisen tuntia.
2. Surauta tasaiseksi. Lisää psyllium, agavesiirappi, suolaripaus, vanilja sekä sitruunamehu, Anna blenderin käydä 1-2 minuuttia, kunnes jogurtti on aivan sileää.
3. Nosta jääkaappiin tekeytymään, mielellään yön yli.
Tunnisteet
aamupala,
kaura,
vegaaninen,
välipala
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Mielenkiintoinen ohje. Voiko nuo cashew-pähkinät jättää siis pois tai korvata esim. saksanpähkinöillä, jotka käyvät ruokavalioon? Ja sokeri vois korvata siirapin
VastaaPoistat. Ella
Moi! Pähkinät voi tosiaan jättää myös pois. Kaurahiutaleiden määrän voi sitten notaa 2 dl:aan. En usko, että saksanpähkinät ovat ihan sama asia rakenteellisesti, mutta toki niitä voi laittaa halutessaan! Tähän reseptiin on haettu luonnollista makeuttajaa, tokihan valkosokeri käy, jos sitä haluaa käyttää. Hunaja ja vaahterasiirappi ovat myös hyviä, toisaalta sokerin voi jättää myös pois.
VastaaPoistaJos haluat varsinaista jukurttia (maitohappobakteerien hapattamaa), niin sekin onnistuu. Lämpötila on kuitenkin tärkeä! http://www.vegaaniliitto.fi/www/fi/node/1783
VastaaPoistaKiitos vinkistäsi! Jostain syystä en ole innostunut maitohappobakteerin käytöstä, mutta ehkä senkin aika koittaa vielä.
Poista