Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
28. elokuuta 2015
Tofupyörykät
Kokeilut tofun kanssa jatkuvat. Näihin pyöryköihin olen käyttänyt pehmeää tofua, mutta myös tavallinen tofukimpale toimii, kun seoksen ajaa sauvasekoittimella sileäksi. Laitan usein kasvispihveihin tai vastaaviin jotain proteiinirikasta, jotta pihvit pitävät nälkää paremmin. Proteiinilisä voi olla pähkinää, kikhernejauhoa, tofua, linssejä tai papuja. Tämä pyörykkätaikina on sen verran pehmeää, että varsinaisia pullia siitä ei saa pyöritettyä, mutta pieniä pyöryköitä/pihvejä kuitenkin.
Pyöryköiden lisukkeeksi tein tomaattisalsaa ja tsatsikia. Tosi hyvä yhdistelmä. Osan pyöryköistä kastoin seesaminiemenissä, mutta se ei ole lainkaan välttämätöntä. Leivittämättömät saattoivat olla jopa parempia.
Tofupyörykät (3 - 4 annosta)
300 g (pehmeää) tofua
½ dl kikhernejauhoa (voi korvata 2 rkl perunajauhoa)
½ tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
mustapippuria
1 rkl öljyä
1 pieni sipuli
1 porkkana
1 valkosipulinkynsi
10 cashewpähkinää
2 rkl tuoretta persiljaa/ ruohosipulia
paistamiseen öljyä
1. Sekoita kulhossa pehmeä tofu ja kikhernejauho sekä mausteet.
2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli. Raasta porkkana karkeaksi raasteeksi.
3. Kuullota sipuleita ja porkkanaa pannulla öljyssä muutama minuutti.
4. Lisää kasvikset tofuseokseen. Lisää myös murskatut pähkinät ja tuoreet yrtit.
5. Paista pieniä pyöryköitä pannulla öljyssä. Paista keskilämmöllä muutama minuutti per puoli. Käännä varoen, sillä massa on aluksi haurasta.
Tunnisteet
kasvisruoka,
pähkinät,
vegaaninen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti