14. elokuuta 2014

Vegeburgerit


Leivoin muhkeita tomaatilla maustettuja sämpylöitä ja tein kidneypavuista pihvejä. Vähän muita aineksia kaveriksi ja vegeburgerit ovat valmiita!

Perusburgeriin tarvitaan sämpylöitä, ketsuppia, pihvi, raakaa sipulia tai paistettuja sipulirenkaita, salaattia, tomaattisiivuja ja majoneesia. Sitten voi lisäillä makunsa mukaan vaikka fetaa tai halloumia tai muuta juustoa.

Sämpyläohjeena käytin pehmoisten kaurasämpylöiden ohjetta, johon lisäsin 2 rkl tomaattipyrettä.

Kidneypapupihvit

1 tlk (255g) kypsiä kidneypapuja
1 kananmuna
1 rkl korppujauhoja
1 rkl öljyä
2 rkl tomaattipyrettä
2 valkosipulinkynttä
½ tl paahdettua paprikajauhetta
2 rkl tuoretta persiljaa
ripaus mustapippuria
1 tl perunajauhoa tai maissitärkkelystä.

1. Mittaa ainekset kulhoon ja survo sauvasekoittimella melko tasaiseksi, pavunpaloja saa jäädä. Tarkista massan suolapitoisuus ja lisää tarvittaessa suolaa.
2. Paista pihvejä pannulla keskilämmöllä 4 - 5 minuuttia per puoli. Pihvimassa on melko pehmeää, joten pihveistä ei kannata tehdä hirmuisen suuri, jotta ne saa hyvin käännettyä.

Burgereita varten paahda sämpylät, levitä kansiin ketsuppia, silputtua sipulia ja majoneesia, täytä pihvillä, salaatilla, tomaatilla ja juustolla.

1 kommentti: