24. kesäkuuta 2014

Valkosuklaajuustokakku


Tämä herkullinen ilman liivatetta valmistuva kakku on oiva seuralainen kesän tuoreille marjoille. Herkuttelimme tällä ystävieni kanssa juhannuksena. Juhannuksenviettopaikka oli tänä vuonna ihan ykkönen, erään ystäväni vanhempien perintötila, jossa sulassa sovussa majailivat vierekkäin päärakennukset 1800-luvun lopulta ja 1970-luvulta. Ja uudempi päärakennus oli kuin museo: meininki oli aikalailla autenttista 70-lukulaista. Oon vieläkin ihan innoissani! Kuvassa ihana Marimekon Raanu-kangas, joka on pakko myös mainita, koska ihastuin siihenkin ;)

Kakkuun olen antanut kaksi pohjavaihtoehtoa, toinen on paistettava ja toinen se perinteinen digestive-pohja.

Valkosuklaajuustokakku (halk 20 cm)

Pohja 1 (paistettava)

100 g voita
3 rkl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja

1. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi ja painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen täytteen laittamista.

Pohja 2

200 g digestivejä
70 g voita

1. Murskaa keksti hienoksi muruksi ja sekoita joukkoon sula voi. Sekoita ainekset sekaisin. Painele leivinpaperin päälle irtopohjavuokaan ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

300 g valkosuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
250 g maitorahkaa

2. Sulata valkosuklaa varovasti (esim. kattilassa vesihauteessa ). Anna jäähtyä.
3. Pehmitä tuorejuusto vaivaamalla se sekaisin. Yhdistä haalea suklaa ja tuorejuusto ja sekoita hyvin sekaisin.
4. Vatkaa kerma jämäkäksi vaahdoksi ja sekoita se rahkan kanssa. Lisää tuorejuusto-suklaaseos. Sekoita.
5. Kaavi täyte kakkupohjan päälle, tasoita pinta ja peitä kakkuvuoka hyvin. Nosta jääkaappiin jähmettymään yön yli.
6. Irrota kakku vuoasta (pyöräytä reunat irti veitsen avulla).


2 kommenttia:

  1. Ihana kesäinen kuva ja nätti on pöytäliina :) Kivan helpolta kuulostaa kakku tehdä kun ei ole liivatetta käytetty.

    VastaaPoista
  2. Olipas kiva yllätys, kun täytteeseen ei tullutkaan liivatetta. Kiitos ohjeesta! :)

    VastaaPoista