Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
11. lokakuuta 2013
Kantarelli-kasvismureke
Sain idean kasvismurekkeesta ja koska minulla ei ollut aiempaa kokemusta sellaisen teosta, päätin muunnella sieni-jauhelihamurekkeen ohjetta. Käytin kantarellikeittoaineksia maustamaan mureketta (helppo oikotie), ehkä rohkenen kokeilla seuraavalla kerralla ihan omilla seoksilla.
Tein murekkeen edellisenä päivänä, jolloin se ehti hyvin asettua ja lämmitin murekesiivut sitten pannulla öljytilkassa, oikein hyvä. Tätä mureketta voin suositella sienten ja porkkanalaatikon ystäville :)
Kantarelli-kasvismureke
100 g tuoreita kantarelleja
100 g sipulia
100 g kesäkurpitsaa
250 g porkkanaa
100 g perunaa
1 pss kantarellikeittoaineksia
2 kananmunaa
1 dl kermaa
1 dl vettä
1 dl korppujauhoja
1/4 tl suolaa
½ tl kuivattua persiljaa
(mustapippuria)
1. Kuori perunat ja porkkanat ja pilko paloiksi. Keitä kypsäksi vesitilkassa. Kaada vesi pois ja soseuta.
2. Pilko kantarellit ja paista hetki pannulla, jotta neste hieman haihtuu sienistä. Lisää hienonnettu sipuli ja hieman öljyä ja kuullottele hetki. Lisää myös raastettu kesäkurpitsa.
3. Mittaa kulhoon vesi, kerma, korppujauhot ja kantarellikeittoainekset sekä kaksi kananmunaa ja hieman suolaa. Sekoita tasaiseksi.
4. Lisää sieni-sipuliseos ja perunaporkkanasose. Sekoita murekemassa tasaiseksi.
5. Kaada massa voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (tai muuhun uuniastiaan).
6. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia.
7. Tarjoa kermaviili- tai ranskankermakastikkeen kanssa.
Tunnisteet
kasvisruoka,
sienet,
uuniruoka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tämä ohje menee kyllä pikaisesti kokeiluun!
VastaaPoistaSieniä meillä olisi vaikka kuinka paljon, mutta meinaa mielikuvitus niiden kanssa loppua. Tähän ainakin saan niitä upotettua! ;)