Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
6. syyskuuta 2013
Omena-kanelirahka
Tässä rahkassa on uuniomenan maku, sillä omenat kuullotellaan pannulla kypsiksi kanelin, voin ja sokerin kera.
Omena-kanelirahka (10 ann.)
20 g voita
600 g omenakuutioita (hapan lajike)
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
500 g maitorahkaa
2½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta tms.
1. Kuori omenat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.
2. Kypsennä omenakuutiot pannulla voin, sokerin ja kanelin seoksessa. Jäähdytä.
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää rahka vispaten. Lisää myös jäähtyneet omenanpalat. Tarkista makeus.
Tunnisteet
gluteeniton,
hedelmät ja marjat,
jälkiruoka,
munaton
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei vitsi kuinka ihanan ohje TAAS! Blogisi on kyllä ihan huikea, ihania ohjeitä täynä, kiitos!! :)
VastaaPoistaKiitos mukavista sanoistasi! Syksyllä on niin paljon kaikkea herkullista tarjolla, omenoita, marjoja, sieniä, satokauden kasviksi, kynttilöitä ja tunnelmaa..
VastaaPoistaTein tänään rahkaa kyseisellä ohjeella. Nam! Kypsennetyt omenakuutiot olisi voinut syödä sellaisenaankin Ü Olisivat varmasti sopineet myös vaniljajäätelön kanssa. Onneksi ohje on sen verran iso, ettei jaksa syödä kaikkea kerralla, vaan saa herkutella vielä myöhemminkin...
VastaaPoistaPaistetut omenat/ uuniomenat on vaan niin hyviä!! Olen tehnytkin joskus "omenpaistosta" ihan vain paistinpannulla. Sillä tavalla se on nopea jälkiruoka, jonka voi tehdä ihan ex tempore, jos vaan pakastimesta löytyy vaniljajäätelön kanssa. Rahkanhan jokainen voi tehdä oman maun mukaan, pelkkää rahkaa tai osa kermaa tai jogurttia...
VastaaPoista