6. syyskuuta 2013

Omena-kanelirahka


Tässä rahkassa on uuniomenan maku, sillä omenat kuullotellaan pannulla kypsiksi kanelin, voin ja sokerin kera.

Omena-kanelirahka (10 ann.)

20 g voita
600 g omenakuutioita (hapan lajike)
2 rkl sokeria
1 tl kanelia
500 g maitorahkaa
2½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta tms.

1. Kuori omenat ja kuutioi pieniksi kuutioiksi.
2. Kypsennä omenakuutiot pannulla voin, sokerin ja kanelin seoksessa. Jäähdytä.
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi, lisää rahka vispaten. Lisää myös jäähtyneet omenanpalat. Tarkista makeus.


4 kommenttia:

  1. Ei vitsi kuinka ihanan ohje TAAS! Blogisi on kyllä ihan huikea, ihania ohjeitä täynä, kiitos!! :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos mukavista sanoistasi! Syksyllä on niin paljon kaikkea herkullista tarjolla, omenoita, marjoja, sieniä, satokauden kasviksi, kynttilöitä ja tunnelmaa..

    VastaaPoista
  3. Tein tänään rahkaa kyseisellä ohjeella. Nam! Kypsennetyt omenakuutiot olisi voinut syödä sellaisenaankin Ü Olisivat varmasti sopineet myös vaniljajäätelön kanssa. Onneksi ohje on sen verran iso, ettei jaksa syödä kaikkea kerralla, vaan saa herkutella vielä myöhemminkin...

    VastaaPoista
  4. Paistetut omenat/ uuniomenat on vaan niin hyviä!! Olen tehnytkin joskus "omenpaistosta" ihan vain paistinpannulla. Sillä tavalla se on nopea jälkiruoka, jonka voi tehdä ihan ex tempore, jos vaan pakastimesta löytyy vaniljajäätelön kanssa. Rahkanhan jokainen voi tehdä oman maun mukaan, pelkkää rahkaa tai osa kermaa tai jogurttia...

    VastaaPoista