3. maaliskuuta 2013

Omena-kanelipullat


Viime kesänä tein vähän omenakanelipullia, joissa oli vielä kauramurua pinnalla. Nyt päätin koristella samaiset pullat mantelilastuilla ja valkosuklaalla.

Osallistuin näillä pullilla Leivontafoorumin tuunaa korvapuusti - haasteeseen. Hauskoja täytteitä, käykää kurkkaamassa. Omia suosikkejani olivat hasselpuustit ja ne suklaapuustit.

Omena-kanelipullat (16 kpl)

Pullataikina:

2½ dl maitoa tai vettä
½ pkt hiivaa
½ rkl kardemummmaa
3/4 dl sokeria
ripaus suolaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
50 g sulatettua tai pehmeää voita

Täyte:
2 omenaa (hapokas, hapan lajike)
25 g voita
2 rkl sokeria
2 tl kanelia
½ rkl sitruunamehua

Voiteluun ja koristeluun:
kananmuna
mantelilastuja
n. 30 g valkosuklaata

1. Lämmitä maito tai vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva nesteen sekaan.
2. Lisää sokeri, kardemumma ja suola.
3. Alusta taikina lisäämällä vähitellen vehnäjauhoja ja alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi. Vaivaa taikinaan hyvä sitko ja kohota sitten puolisen tuntia.
4. Valmista omenatäyte. Kuori omenat tarvittaessa ja pilko pieniksi kuutioiksi. Sulata pannulla voi. Lisää sokeri, kaneli ja omenanpalat. Kuullota omenoita parisen minuuttia, kunnes seos alkaa karamellisoitua (voi ja sokeri muodostavat venyvää karamellikastiketta). Sekoita joukkoon sitruunamehu ja nosta jäähtymään.
5. Kaavi kohonnut pullataikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa hieman. Kauli sitten levyksi (30 * 40 cm). Levitä päälle omenatäyte.
6. Kääri levy täytteineen rullalle ja leikkaa 16 osaan. Nosta viipaleet kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle.
7. Anna kohota 15 - 20 minuuttia.
8. Voitele kananmunalla ja koristele mantelilastuilla. Paista 225 asteessa n. 12 minuuttia.
9. Koristele jäähtyneet pullat sulatetulla valkosuklaalla. Sulata valkosuklaa vesihauteessa pienessä pakastepussissa, leikkaa sitten pussin kulma pienesti auki ja pursota suklaa pullien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti