Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
15. toukokuuta 2012
Aura-parsakaalipiirakka
Piirakkavillitys jatkuu. Yhdessä kahvilassa tuli otettua aura-parsakaalipiirakkaa useampaan otteeseen, kunnes kyllästyin siihen, ettei kahvila juurikaan uusi valikoimaansa. Suunnilleen lopetin käymisen, mutta voihan näitä sitten tehtailla kotona!
Tein piirakan 24 cm irtopohjavuokaan, jotta sain siihen mukavasti korkeutta. Paras tulos saattaisi tulla 22 tai 20 cm vuoassa (siis jos haluaa korkeamman perinteisen piirakan sijaan).
Aura-parsakaalipiirakka
200 g jauhoja
100 g voita
2 rkl vettä
(1 keltuainen)
200 g parsakaalia (tuoretta tai pakaste)
vettä
suolaa
2 dl ruokakermaa (10%)
2 kananmunaa
2 dl juustoraastetta
125 g aurajuustoa
1. Pohjaa varten mittaa kulhoon vehnäjauhot ja lisää paloiteltu voi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi (ja keltuainen). Sekoita taikina tasaiseksi ja nosta jääkaappiin lepäämään vähintään puoleksi tunniksi.
2. Leikkaa parsakaali sopiviksi paloiksi. Keitä parsakaali suolalla maustetussa vedessä mutta jätä se aavistuksen alikypsäksi. Jäähdytä.
3. Sekoita kerma, kananmunat ja juustoraaste.
4. Painele taikina leivinpaperin päälle vuokaan. Levitä päälle puolet parsakaaleista, murustettu aura-juusto ja muna-kermaseos. Laita pinnalle loput parsakaalit.
5. Paista 175 asteessa n. 40 minuuttia,
Tunnisteet
juusto,
kasvisruoka,
leivonnainen,
suolainen piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti