Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
27. maaliskuuta 2012
Myslipatukat omasta uunista
Nämä ovat paitsi helppoja tehdä, niin tosi herkullisia ja kiva pakata mukaan vaikka retkievääksi.
Katselin alunperin ohjetta MeNaisista ja luonnollisesti jouduin tekemään pieniä muutoksia, kun en yhtään tykkää kookoksesta. Pudotin lisäksi hunajan määrän puoleen, mikä saattaa tehdä patukoista hauraampia. Patukat ovat tuoreena ihanan rapeita, mutta ilmankosteus muuttaa ne päivän mittaan pehmeämmiksi, joten kannattaa laittaa vaikka rasiaan heti, kun ovat jäähtyneet.
Sanoin anopillekin, että näissä myslipatukoissa on rutkasti hyviä aineksia ja kylläpä ne hyvin maistuivatkin sillä välin, kun itse kävin pitkästä aikaa zumbassa.
Myslipatukat 16 kpl
4 dl kaurahiutaleita
1 dl rusinoita
1 dl kuivattuja karpaloita
1½ dl (n. 80 g) cashew-pähkinöitä
ripaus suolaa
½ dl vettä
½ dl hunajaa (tai 1 dl)
½ dl rypsiöljyä
Rouhi pähkinät pieneksi rouheeksi ja pilko rusinat ja karpalot hieman pienemmiksi veitsellä. Sekoita kulhossa kaikki ainekset japainele leivinpaperin päälle uunivuokaan (koko n. 20 cm x 30 cm).
Paista 200 asteessa keskitasolla 20 minuuttia. Anna jäähtyä vajaa puoli tuntia ja pilko varovasti veitsellä 16 osaan.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Näyttää hyvältä tätä on pakko kokeilla. Sinun blogisi on muutenkin aivan ihana ja ruoka ideologiasi tuntuu olevan hyvin lähellä omaani. Tykkään kovasti :)
VastaaPoistaNämä oli tosi hyviä<3 Koostumus oli hieman liian hauras, vaikka laittoin aika paljon tuota hunajaa. Mietin, olisikohan jotain muuta ainetta, jolla saisi hieman kiinteämmäksi patukoiden rakenteen, jos ei halua lisää makeutta.
VastaaPoistaHmm. No itse ajattelin, että hunaja olisi se sitova aine tässä (kun se oli kookoshiutaleiden lisäksi ainoa merkittävä asia,jonka reseptiikassa muutin ) mutta ehkä sillä ei sitten kuitenkaan olen niin kovin vaikutusta. Patukka-ainekset kannattaa painella melko tiiviiksi ennen paistoa. Yleensä myslipatukat sidotaan nimenomaan sokerilla,joka kovettaa patukat jäähtyessään.. Kananmuna on tietenkin klassikko sidonta-aine, ainakin Maku-lehden sivulta löytyy yksi resepti, jossa on käytetty kananmunaa.
VastaaPoista