Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
8. huhtikuuta 2011
Kinkku-ananaspiirakka
Piirakka on aina vieraille tarjottavaksi hyvä vaihtoehto. Itse olen kahvipöydässä kovasti suolaisen ystävä ja yleensä aina pitää jotain suolaista saada tarjolle.
Piirakka on sinällään melko tuhtia tavaraa, voita ja kermaa ja kananmunia. Mutta kovin paljon ei kannata lähteä keventämään, sillä maku kärsii välittömästi. Joskus olen kokeillut maitoa kerman sijaan - ei hyvä. Paras konsti keventää piirakkaa on puolittaa kerma-munaseoksen määrä ja vähentää juusto puoleen. Ei muita kompromisseja.
Kinkku-ananaspiirakka (9 palaa)
100 g voita
2 dl vehnäjauhoja
½ dl kauraleseitä (tai vehnäjauhoja)
1 kananmuna
Täyte:
150 g savustettua kinkkua
½- 1 prk ananaspaloja
100 g kirsikkatomaatteja
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
½ tl oreganoa
100 g juustoraastetta
1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.
2. Painele voidellun piirakkavuoan pohjalle.
3. Täytettä varten kuutioi kinkku ja halkaise pestyt kirsikkatomaatit.
4. Levitä pohjalle kinkku ja ananakset. Kaada päälle kerma, johon on sekoitettu mausteet.
5. Ripottele pinnalle juusto ja viimeiseksi kirsikkatomaatin puolikkaat.
6. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Tunnisteet
juusto,
pikkusuolainen
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Niin - tosi hyvä. Lisäsin paprikaa - ihan hyvä säväys paprikan ystävälle!
VastaaPoistaTein taas tänään, huomasin tosin, että ei ole ananasta eikä sen paremmin kirsikkatomaatteja. Laitoin kuutioitua tavallista tomaattia ja hyvin maistui. Tärkeimmät aneksethan taitaa olla kerma ja juusto, niistä sitä makua tulee ü
VastaaPoista