27. maaliskuuta 2013

Pääsiäispöytään

Tässä pieni koontipostaus kaikesta siitä mitä Ruokailmiöstä voi löytää pääsiäisen ruokapöytään.

Itse aion viikonloppuna tehdä feta-yrttibroileria Jamien ohjeella ja tarjota sen kanssa uunijuureksia ja raikasta, persikkaista salaattia. Jälkiruoaksi teen jonkinlaista riisivanukasta aprikoosikastikkeella. Kahvipöytään teen lohipiirakkaa lehtitaikinakuorella, tällä kertaa tosin kylmäsavulohesta. Makeana herkkuna tarjoan tätä taivaallista italialaista päärynä-ricottatorttua! Lisäksi teen täytekakun, koska Ellin 3-vuotissynttäreiden ensimmäinen osuus sattuu pääsiäispyhiin.

vähän aikaa sitten kokkailimme Marttojen kanssa pääsiäisruokia kananmunasta. Täytetyt kananmunat, perunamunakas ja keväinen hedelmäpavlova löytyvät täältä.

Tässä vielä hieman muita pääsiäiseen sopivia ruokia:
-Salaattivaihtoehtoja kirsikkatomaatti-mozzarellasalaatti tai yksinkertainen caesarsalaatti.
- Pääruokia Broileri sitruuunakastikkeella (seurana parsakaali-perunoita ja yrtti-vihersalaattia) tai broileri-parsarisotto.
- Raikas jälkiruoka on tämä  minttu-jogurttijäätelö sitruskastikkeella.

Viime vuonna pääsiäismenuni perustui vahvasti appelsiiniin, viimevuotisen menun voi kurkata täältä.

Leivonnaisista sopivaa kevään keltautta ja raikkautta löytyy esimerkiksi pienistä aprikoosipiiraista. Suolaisena voisi tarjota näitä ihania vuohenjuustopiiraita. Juhlaan sopivia juustokakkuja ovat esimerkiksi sitruunatuorejuustokakku ja valkosuklaa-appelsiinijuustokakku. Kuivakakun ystäville maistuu pääsiäisenä valkosuklaa-sitruunakakku. Viimevuotiset pääsiäisleipomukset löydät täältä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti