8. helmikuuta 2013

Marinoitu kaalisalaatti


Olen kaalin ystävä, kuten myös sweet& sour - makujen kaveri. Tässä salaatissa yhdistyvät nuo kaikki. Aiemminkin tätä kaalisalaattia on blogissa vilahtanut ainakin grilliruokien kaverina. Marinoitu kaali sopiikin hyvin lihan ja makkaran kaveriksi. Mutta voihan sitä syödä vaikka sellaisenaan tai pistellä hodarin väliin.

Ensimmäistä kertaa keksin käyttää juustohöylää kaalin suikaloimiseen. Erittäin kätevä ja kaalista tulee ihanan ohutta. Kannattaa höylätä ulkoreunasta sisäänpäin tai kaalinlehtien leikkuupinnan suuntaisesti (kun kaali on halkaistu).

Marinoitu kaalisalaatti

400 g valkokaalia
1 iso porkkana
1 dl vettä
½ dl väkiviinaetikkaa
1 - 2 rkl sokeria
vajaa ½ tl suolaa
2 rkl öljyä

1. Raasta kaali ohueksi juustohöylällä. Kuori ja raasta porkkana.
2. Kuumenna kattilassa vesi ja lisää sekaan sokeri ja suola. Sekoita, kunnes sokeri sulaa. Lisää etikka ja öljy ja hulauta liemi kaali-porkkanaraasteen sekaan.
3. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia. Maut pääsevät parhaiten esiin seuraavana päivänä. Raaste säilyy useita päiviä.

11 kommenttia:

 1. Jospa tässä muodossa saisi meilläkin kaalin menemään, kiitos :)

  VastaaPoista
 2. Tämä on oikeasti hyvä ohje. Tämä salaatti on raaka-aineiltaan edullinen ja hyvin etenkin talveen sopiva, kun salaatit ym. tuorevihannekset ovat usein kalliita ja välillä myös heikkolaatuisia. Minusta tämä on tosi herkkua juuri ihanan kirpakan makeutensa ja mehevyytensä takia. Oikea ylistyspuhe kaalisalaatille ;)

  VastaaPoista
 3. Taatusti hyvää. Sekä possu että kaalisalaatti. Ja varsinkin se kaali! Muuten: hapankaali sopii siskonmakkarakeittoon hyvin ( siis mun ihan oma mielipiteeni)..

  VastaaPoista
 4. Koitin juustohöylää, ja olipa tosi hyvä kikka, kiitos siitä! =)

  VastaaPoista
 5. Juu, hyvä!! Kaali on niin hankalaa raastaa raastimella ja veitsellä tulee helposti liian paksua. Juustohöylä on tosi hyvä, saattaahan se hieman tylsyä nopeammin kuin juustoa leikatessa mutta hälläkös väliä kun lopputuloksena on näin herkullinen lisäkesalaatti!

  VastaaPoista
 6. Herkkua ja opiskelijan budjetille sopivaa yhtäaikaa! Lähisiwasta kaali kilohintaan 50snt ja tätä syödäänkin sit monta päivää :)

  VastaaPoista
 7. Kaaliruoat on hyviä! Tein juuri sunnuntaina kaalilaatikkoa. Mutta olisitteko arvanneet, että kaali piti ostaa Prismastakin pieninä, muoviin pakattuina puolikkaina. Voih, eikö kaalinlaittajia kevättalvesta löydy?

  VastaaPoista
 8. Aion kokeilla tänään. Jo resepti saa veden kielelle - taatusti tulee olemaan hyvää :-)

  VastaaPoista
 9. Tähän kun lisää pieniä ananaspaloja ja vähän ananasmehua siitä purkista niin avot.

  VastaaPoista
 10. Hei makeamman ystävälle hyvä vinkki!

  VastaaPoista
 11. Tosi hyvä ja helppo ohje! Mutta juustohöylä ei oikein toiminut...

  VastaaPoista