6. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen herkkupöytä

Pääsiäiskranssi syntyi kanaverkosta, helmistä, tipuista ja höyhenistä.
Kuulun Marttojen toimintaryhmään, johon on kerääntynyt meitä työikäisiä ja perheellisiä aktiivinaisia. Minun vastuukertani oli tänään ja kokkailimme pääsiäiseen liittyvällä kananmuna-teemalla. Oli muuten mukava kokata yhdessä ja koko ilta oli kuin miniloma. Ruoanlaitto on mukavaa yhdessäoloa perheelle, kaveriporukalle tai harrastusporukalle. Ja tästä voi poimia ideoita pääsiäispöytiin. Rentoa ja hyvää ruokaa.





Menu

Elonkorjuuleipä ja yrttivoi

  * * *
Vihersalaatti melonin ja rucolan kera

Espanjalainen perunamunakas

Katkaraputäytteiset kananmunat

 * * *

Sitruunapavlova

Teen näistä vielä erilliset postaukset, niin ne on helpompi jatkossa löytää. Tässä kuitenkin lyhennetyt reseptiversiot.

Elonkorjuuleivän ohje täällä.

Yrttivoihin sekoitin 150 g voita, 100 g kermaviiliä, tuoretta persiljaa, murskattu valkosipulinkynsi ja hieman suolaa. voin tulee olla erittäin pehmeää (kunnolla huoneenlämpöistä).

Vihersalaattiin pilkottiin jäävuorisalaattia, kurkkua, kirsikkatomaatteja, keltaista paprikaa, cantaloupemelonia ja päälle rucolaa 50 g.

Perunamunakkaaseen pilkotaan 400 g perunaa, joka kuullotetaan oliiviöljyssä lähes kypsäksi. Lisätään yksi hienonnettu sipuli ja pyöritellään kypsäksi. Lisätään 6 sekaisin vatkattua kananmunaa (mausta suolalla ja pippurilla) ja haudutellaan kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä. Lopuksi munakas vielä käännetään kannen tai lautasen avulla ja annetaan paistua vielä hetki. Tämä munakas vaatii aikaa reilusti yli puoli tuntia.

Täytetyt munanpuolikkaat (24 kpl) syntyvät kananmunista (12 kpl), joihin tehdään täyte 6 keltuaisesta, 200 g Philadelphia-tuorejuustoa, 100 g kermaviiliä, tillistä ja sitruunamehusta. Maustetaan vielä suolalla ja ripauksella sokeria. Sekaan lisätään 90 g katkarapuja hienonnettuna ja täyte pursotetaan valkuaisiin. Koristellaan 90 g:lla katkarapuja ja tuoreella tillillä.

Sitruunapavlovaan tehdään pavlova-pohja (tämä ohje on kuudella munalla, Marttoihin suurensin ohjeen 8 kananmunaan). Täytteeksi valmistetaan lemon curd eli sitruunatahna. Pavlova on niin kamkeaa, että sitruunatahnan sokerin määrän voi pudottaa 1½ desilitraan. Päälle vielä 2 dl vispattua vispikermaa sekä purkillinen trooppisia hedelmiä ja vaikka pieniä suklaamunia.





2 kommenttia:

  1. Aivan ihana menu.:) Tahdon kokeilla jokaista ohjetta!

    VastaaPoista
  2. No pääsiäiseen on hyvin aikaa, joten nämä reseptit ehtii hyvin ujuttaa mukaan pääsiäisen ruokajuhliin!

    VastaaPoista