5. maaliskuuta 2013

Jauheliha-kasvisbolognese


Pakkaspäivän ulkoilun jälkeen maistui jauheliha-kasvisbolognese spagetin kera. Tämä maukas kastike sisältää hyviä kasviproteiineja. Jatkan usein ruokia kasviksilla. Punaista lihaahan tulisi syödä viikottain melko vähän ja toisaalta lihan hinta on noussut niin paljon, että tällaista kasvistelua voi harrastaa jo ihan taloussyistäkin. Tämä kastike maistuu taatusti kakille pasta bolognesen ystäville!

Jauheliha-kasvisbolognese ( 5 - 6 ann.)

1 dl tummaa soijarouhetta
1 dl punaisia linssejä
4 dl vettä
1 luomu-kasvisliemikuutio

200 g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
1 porkkana
1 valkosipulin kynsi
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
400 g hyvää tomaattimurskaa
n. 1 dl tomaattipyrettä (tai 70 g purkki)
1 tl kuivaattua oreganoa
1 tl kuivattua persiljaa
½ tl chilimausteseosta
2 tl sokeria

1/3 ruukku tuoretta basilikaa
parmesanraastetta

1.  Mittaa pieneen kattilaan soijarouhe, linssit, vesi ja liemikuutio. Keittele 10 minuuttia.
2. Ruskista pannulla jauheliha. Lisää hienonnettu sipuli ja kuullottele hetki.
3. Lisää pannulle porkkana raastettuna ja hienonnettu valkosipulin kynsi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jatka kuullottamista hetki.
4. Lisää soijarouhe-linssiseos, vesi, tomaattimurska, tomaattipyre ja mausteet basilikaa lukuunottamatta.
5. Anna porista hiljaa kannen alla 15 - 30 minuuttia.
6. Tarkista maku ja lisää lopuksi tuore basilika.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti