10. maaliskuuta 2013

Rahkapiirakka


Yhteishyvän reseptivihkot ovat jotenkin niin lähellä tavallisen ihmisen arkea, että sieltä löytyy aina jotain kokeiltavaa. Tämä rahkapiirakka jäi mieleni perukoille kummittelemaan ja sitähän oli tehtävä, vaikka en edes ole suuren suuri rahkapiirakan ystävä. Kevään keltainen hillo saattoi koukuttaa minut. Rakastan aprikoosin makua ja aina tasaisin väiajoin haaveilen niistä Italian auringon kypsyttämistä ja paikan päällä nautituista tuoreista aprikooseista...

Muuten, ohjeeseen tulee 300 g aprikoosihilloa, mutta itse päätin hyödyntää tilaisuuden hillopurkkien tyhjentelyyn ja tein seoksen vihreästä karviaishillosta ja aprikoosihillosta. Täytteen kerman vaihdoin maiton ja lisäsin hieman vaniljan makua.

Aprikoosi-rahkapiirakka

3 dl pullataikina tai puolet peruspullataikinasta (½ l)

Täyte:
300 g aprikoosimarmeladia tai -hilloa

500 g maitorahkaa
2 kananmunaa
1 dl maitoa
1½ dl sokeria
2 rkl sitruunamehua
ripaus aitoja vaniljasiemeniä

1. Valmista pullataikina ja kohota.
2. Kauli (tai painele käsin) pullataikina leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi. Reunat saavat olla reilun korkuiset (n. 2 cm). (Halutessasi voitele reunat kananmunalla tässä vaiheessa).
3. Levitä päälle hillo.
4. Sekoita rahka, kananmunat, maito, sokeri ja sitruunamehu sekä vaniljasiemenet. Levitä seos varoen hillokerroksen päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Uunista ottaessa täyte on edelleen aavistuksen hyllyvä, mutta jähmettyy jäähtyessään.

6 kommenttia:

  1. Yhteishyvän ruokalehdestä löytyy tosiaan joka kerta jotain kokeiltavaa! Ja niinkuin sanoit, ne ohjeet ovat mukavan arkisia ja helppoja. Ei Pirkan ruokalehdenkään ohjeet hankalia ole, Yhteishyvä tarjoaa enemmän maanläheistä sapuskaa.

    VastaaPoista
  2. Eli voisimme hyvin toimia reseptitestaajina Yhteishyvälle ü pirkan resepteissä on melko usein puolivalmisteita mukana muodossa jos toisessa ja aika paljon itämaisiakin ohjeita, mä en niitä ole voinut odottaessani edes ajatella! Millään kerralla.

    VastaaPoista
  3. Kyllä! Kirjoitinkin yhteen postaukseen että mun pitäis saada jotain korvausta kun mainostan Yhteishyvän ohjeita bloggani niin paljon :D

    VastaaPoista
  4. Siis blogissani.. mitä mä oikein sekoilen :D

    VastaaPoista
  5. No täältähän löytyi tämä piirakkaresepti, josta työkaverini puhui! Täytyy kokeilla. Yleensä olen silpunnut persikkaa tai aprikoosia täytteeseen, mutta hilloa en ole pohjalla käyttänyt.

    VastaaPoista
  6. Eka kerta itselläkin, kun hillolla kokeilin. Pitää vaan löytää omaan makuun sopiva hillo ja hyvä tulee.

    VastaaPoista