16. maaliskuuta 2013

Parsarisotto



Kevät on tullut! Kaupassa on parsaa!


Tämä on hyvin simppeli risottoresepti, jossa kyllä sinällään on kaikki risoton perusainekset, valkoviiniä lukuunottamatta. Olisi pitänyt lähteä varta vasten ostamaan tilkka valkoviiniä ja loppu olisi taas jäänyt käyttämättä, joten päätin mennä vastapuristetulla sitruunamehulla. Sillä olen korvannut viinin hapon aiemminkin. Aiemmin on muuten kokkailtu myös broileri-parsarisottoa.


Parsarisotto (3 - 4 ann)

400 g tuoretta vihreää parsaa
2 rkl öljyä
2 sipulia
2½ dl risottoriisiä
1 luomu kasvisliemikuutio
kiehuvaa vettä (n. 8 dl)
1 ½ rkl vastapuristettua sitruunamehua (tai reilu desi valkoviiniä)
50 - 75 g parmesaania vastaraastettuna
suolaa
 2 rkl voita
mustapippuria myllystä

1. Napsauta parsojen varsista muutaman sentin pituinen puinen osa pois. Lisäksi voit hieman kuoria tyviä.
2. Keitä korkeassa pienessä kattilassa vettä ja mausta se suolalla. Keitä parsoja noin 4 minuuttia, kaada kuuma vesi pois ja laske kylmää vettä tilalle. Kypsyminen pysähtyy ja kaunis vihreä väri säilyy.
3. Kuumenna öljy pannulla. Lisää hienonettu sipui ja kuullota kypsäksi.
4. Lisää risottoriisi ja kuullota hetki. Lisää hieman vettä ja kasvisliemikuutio. Jatka keittamistä ja sekoittele vähän väliä. Lisää vettä pikkuhiljaa ja sekoita. Lisää myös sitruunamehu.
5. Kun riisi on juuri ja juuri kypsää, lisää suolaa, parmesanraaste, voita, mustapippuria ja pilkotut keitetyt parsat. Nosta risotto pois liedeltä ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti