27. elokuuta 2011

Kaurainen marjapiirakka


Sunnuntaina saatiin kyläpaikassa niin hyvää mustikka-vadelmapiirasta, että kolmen päivän ikävöinnin jälkeen oli pakko soittaa emännälle ja kysyä ohjetta. Ai että! Nyt sitä voi tehdä milloin vain! Kiitos Kaisu ja Kaisun äiti, jonka resepti alunperin on.

Reseptissä ei sinänsä ole mitään ihmeellistä, mutta pohja on ihanan jotenkin mehevä ja maukas. Pohjaa ei paisteta kuivaksi vaan se saa jäädä aavistuksen taikinamaiseksi.Olen tehnyt kesän mittaan tarpeeksi murotaikinapohjaisia piiraita, joten tällainen rapsakampi kaurapohja on nyt totaalisesti vienyt minut mennessään. Aiemmin tapasinkin tehdä enemmän tämäntyyppisiä piirakoita. Kokeilkaa! Toimii varmasti melko monilla marjoilla. Ohjeen mukaan täytteeseen voi laittaa kaksi pienempää munaa tai yhden isomman, mutta itse olen laittanut molemmilla leivontakerroilla vain sen yhden.

Kaurainen marjapirakka

Pohja:

2 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl sokeria
100 g voita sulatettuna

Täyte:
5 dl marjoja (esim. 4 dl mustkoita, 1 dl vadelmia)
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 - 2 kananmunaa
1 tl vaniljasokeria

1. Sekoita pohjan ainekset keseknään. Painele voideltuun piirakkavuokaan (25 - 28 cm), reunat saavat olla melko reilut, jotta täyte pysyy sisällä. Esipaista 200 asteessa 10 minuuttia.
2. Sekoita kermaviili, kananmuna, sokeri sekä vaniljasokeri. Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Ripottele päälle vielä marjat ja paista 175 asteessa 30 minuuttia. Anna jäähtyä hyvin ennen tarjoamista (väh. 30 min). Piirakka on parhaimmillaan haaleana.

2 kommenttia:

  1. Oi mä rakastan just tommosia ei-kuivaksi paistettuja taikinamaisia pohjia<3 Jätänkin monesti aina tarkoituksella piirakat vähän raa'aksi jos vain omaan syöntiin leivon :p Ihan superihana ohje! Ja niin houkuttelevan näköinen kuva, et tekis mieli heti alkaa leipomaan :D

    VastaaPoista
  2. Voisiko ohjetta vähän suurentaa,esim.2.5dl

    VastaaPoista