16. joulukuuta 2010

Paahtopaistia

Valmistin paahtopaistia tuossa jokin aika sitten. Ruoanlaittoni alkaa monesti ohjeita selailemalla ja sitten kokoan niistä itselle sopivan vaihtoehdon.

Seuraavilla ohjeilla sain paahtopaistista kerrassaan makoisaa
enkä tietenkään malttanut olla maistelematta jo ennen ruokaa. Sama koskee joulukinkkua, siitä on pakko siipaista maistiaisia vielä kun se on liian kuumaa...

Paahtopaistin haluttu sisälämpötila vaihtelee 55-65 asteeseen. Itse päädyin 58 asteeseen ja liha oli keskeltä punertavaa ja ihanan mehukasta. Tämän paistin salaisuus on vasta kypsennyksen jälkeen laitettu suola ja hidas vetäytyminen paperikääreessä.

Paahtopaisti 4:lle

700 g paahtopaistia
1/2 tl mustapippuria

Nosta liha huoneenlämpöön 1-2 tunniksi enne paistoa. Kuivaa lihan pinta ja ruskista pinta joka puolelta nopeasti kuumalla pannulla. Aseta liha vuokaan ja paina paistolämpömittari paikoilleen keskelle lihan paksuinta kohtaa.

Paista 100 asteessa noin 1,5 tuntia eli kunnes lihan sisälämpötila on 58 astetta.

1/2- 1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria

Hiero uunista otetun paistin pintaan suola ja pippuri. Kääri paisti leivinpaperiin ja edelleen muutamaan sanomalehden sivuun lehti kerrallaan. Peitä vielä liinalla ja anna vetäytyä tunti pari. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

2 kommenttia:

  1. Ehkä pääset osingoille, kun seuraava paisti taitaa osua joulunajalle!

    VastaaPoista