26. joulukuuta 2010

Pähkinäinen juustosalaatti

Joulunalusviikolla tuli tehtyä kana-fetasalaatti ja muistin taas kaikki syksyn pimeyteen hautautuneet ruokaisat salaatit. Kesällä näitä tulee tehtyä, jos jonkinlaisia versioita, mutta mikseipä hyvä salaatti sopisi talvi-iltaankin.

Aatonaattona katoimme pöytään pähkinäistä juustosalaattia. Sen kera söimme pieniä omatekoisia lihapullia, kermaviilikastiketta ja kyytipojaksi punaviiniä.

Juuston ostaminen aiheutti pienoista päänvaivaa. Olen vähän huono juustojen kanssa, enkä oikein pidä emmentalista, paitsi leivonnaisissa. Juustohyllyä tutkittiin hetken aikaa ja valitsimme sitten Valion Ritarin, 10 kuukautta kypsytetyn voimakkaamman makuisen, aromikkaan kermajuuston. Se olikin oivallinen valinta tähän salaattiin. Salaattiinhan käy melkein mikä vain juusto, oman maun mukaan. Yleisimmin kuitenkin käytetään kermajuustoja tai emmental-tyyppisiä juustoja ja oma lukunsa ovat toki homejuustot ja vuohenjuustot.


Ainekset olivat seuraavanlaiset:

1/2 jääsalaattia ja 1/2 tammenlehväsalaattia
1/2 kurkkua
150 g kirsikkatomaatteja
200 g Ritari-juustoa pieninä kuutioina
150 g viinirypäleitä
100 g saksanpähkinöitä ja pekaanipähkinöitä

Laitan tähän vielä linkin yhteen pikkusuolaiseen, johon voi käyttää tuota Ritari-juustoa. Kinuskikissan sivuilta löytyy pikataikinaleivonnaiset nimeltään juustoritarit. Käy kurkkaamassa.

Toivottavasti joulunaika on ollut kaikille rauhaisa ja energiaa antava. Äänestyksen muuten voitti lanttulaatikko - olin yllättynyt, vaikka se oma suosikkini onkin!  Ihanaa, kun ruokaperinne säilyy näin laatikoiden muodossa, kun tuntuu maistuvan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti