18. joulukuuta 2010

Kuka tykkää kotoilusta?

Ai että mikä trendi-sana tuosta kotoilusta onkaan nopeasti tullut! Omaan korvaani sana kuulostaa hieman tehdyltä, mutta tunnetasolla sydämeni kyllä tietää, mistä puhutaan.

Kotoilen urakalla juuri keittiössä: katselen ulos ikkunasta, juon kahvia seisaaltaan, selaan innoissani uusimpien naistenlehtien ruokaosastoja, teen kauppalistaa, laittelen ruokaa, jynssään kaapinovia, metsästän murusia lattialta, katselen telkkua ja selaan keittokirjoja, pyyhin kaatuneita maitoja ja mehuja ja katselen huolestuneena jääkaappiin kertynyttä purkkikokoelmaa..

Ennen tätä kutsuttiin taloudenhoidoksi ja kotitöiksi, mutta joku ihanainen keksi muuttaa sen "kotoiluksi". Ja mikä mahtavinta, jokainen saa sisällyttää sanaan melkein mitä tahansa kotona tapahtuvaa - jopa oleskelun sohvalla saa kuulostamaan aktiiviselta puuhastelulta. Tämä sana on siis nykyihmisen oikeutus laiskottelullekin! Kotoilu on paluuta menneeseen, julistaa Pohjalainen ja oikeassa on! Pohjalaisen teema-artikkeli

Homing eli kotoilu on trendikästä ja mikäs sen paremmin sopii meille suomalaisille. Omaan mökkiin, verhotkin alas, ettei lämpö karkaa ja siellä sitten tuhistaan yhdessä neljän seinän sisällä. Ei vaan - ihanaa, että kodin ja kotitöiden arvo on vihdoin kohdillaan. Puuhastelu kotona on myös ympäristöystävällistä.

Kotoilu on saanut paljon palstatilaa naistenlehdissä ja on sillä oman bloginsakin. Tämän kirjoittajan kotoilu on lähinnä kodin laittamista ja sisustamista ja kyläilyä. Kotoilua-blogiin 


Ihanaa viikonloppua kaikille kotoilun merkeissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti