Elämässä kaikki on aina kesken, mutta ruoanlaitossa saa hetkessä valmista! Nautitaan! Ruokailmiön blogi päivittyy nykyään harvakseltaan, käy kurkkaamassa aktiivisia Facebook-sivuja!
23. maaliskuuta 2014
Feta-kasvispiirakka
Peruskonstini motivoida itseni lasten kanssa pidemmälle lenkille on se, että lähdetään käymään lähikaupassa. Siitä tulee sellainen viiden kilsan lenkki, mutta se menee rattoisasti, kun on joku missio. Tällä kertaa kävelimme vähän pidemmän reissun, mutta kesken lenkin alkoi tehdä mieli fetapiirakkaa ja siihen matkan varteen osui sitten toinen lähikauppa.
Kasviksia voi soveltaa mielensä mukaan, itse tosiaan laitoin mukaan jopa keitetyn ja viipaloidun perunan (tähde). Perunaahan käytetään täytteenä esimerkiksi focaccialeivässä Italiassa ja tähänkin piiraaseen se sopi hyvin. Raa'at kasvikset kannattaa ehdottomasti kuullottaa kevyesti pannulla ennen täytteeseen laittoa. Tämä on mukavan ruokaisa piirakka vaikkapa salaatin kanssa lounaaksi tai piknikevääksi! Mehevän piirakan saa, kun tekee sen vaikka 24 cm irtopohjavuokaan, jolloin piirakasta tulee korkeampi.
Feta-kasvispiirakka
Pohja:
100 g voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
ripaus suolaa
Täyte:
150 g pakastepinaattia
200 g kasviksia (esim. porkkanaa, paprikaa, sipulia, parsakaalia, perunaa)
1 rkl öljyä
200 g fetajuustoa
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1/3 tl suolaa
50 g juustoraastetta
1. Sekoita pohjan ainekset keskenään. Painele leivinpaperin pällle irtopohjavuokaan. Reunat saavat olla n. 4 cm korkeat.
2. Pilko kasvikset ja kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Lisää pakastepinaatti ja sekoittele, kunnes pinaatti on sulanut. Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon myös paloiteltu fetajuusto.
3. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Sekoita sitten ruokakerma, kananmunat ja suola ja kaada täytteen päälle. Ripottele pintaan vielä juustoraaste.
4. Paista 200 asteessa uunin (alemmalla) keskitasolla n. 30 minuuttia.
Tunnisteet
kasvisruoka,
leivonnainen,
suolainen piirakka
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Aivan huikean kuuloinen ohje, itse kun tykkään kovasti pinaatista ja fetasta, niin ei voi olla kuin hyvää :)
VastaaPoistaKiitos taas kerran, tätä pitää ehdottomasti testata!
Hyväähän se olikin. Mutta piirakathan ovat muuntuvuudeltaan upeita ruokia. Itse käytän aina samantyylistä pohjaa ja täytteeseen sitten 2 munaa ja 2 dl kermaa/smetanaa/ranskankermaa ja sitten muuta sen mukaan, mitä sattuu olemaan. Äitini oli tehnyt vähän aikaa sitten taateli-pekonipiirakaa ja se vasta olikin hassunmahtava uutuus!
VastaaPoistaHullun hyvännäköinen piirakka!
VastaaPoistaVoiko ohjeen kuvineen tulostaa? Vaikuttaa nimittäin superhyvälle reseptille mitä voisi toteuttaa!
VastaaPoistaTotta kai voi!
VastaaPoistaMinkäkokoiseen vuokaan tämä on tehty? :)
VastaaPoistaTein piirakan 24 cm irtopohjavuokaan, mutta myös 26 cm käy.
Poista